Ljudska modrost pravi: tisti dan, ko se savnaš, se ne postaraš (v svoj dom namestite fitobočko)

Ljudska modrost pravi: tisti dan, ko se savnaš, se ne postaraš (v svoj dom namestite fitobočko) (foto: PROMO) PROMO
21. 7. 2021 Promocijsko sporočilo

S savno ohranimo mladost. Z rednim savnanjem namreč razstrupljamo telo, krepimo imunski sistem in si zagotavljamo pravo pot do zdravja. Fitobočka, cedrov sodček na zeliščno paro, nam zagotavlja 365  blagodejnih terapij v letu.

Naj bo poletje, jesen, zima ali pomlad – vsak dan si vzemimo le 15 minut časa samo zase in kakovost našega življenja se bo obrnila na bolje.

Z novo navado, savnanjem v fitobočki, boste dolgoročno premagali stres in kronično utrujenost, napetost v mišicah in bolečine v sklepih. Prekomerna teža in celulit bosta postala preteklost. Ublažite lahko tudi bolezni dihalnih organov, kot so bronhitis, astma in pljučnica. Okrepite imunski sistem in vzpostavite hormonsko ravnovesje, ki bo uravnalo delovanje ščitnice in trebušne slinavke.

Neprecenljiv košček sibirske narave v objemu doma

Nimate časa, volje ali denarja za redno obiskovanje terapevtov, SPA-centrov ali lepotilnih salonov? Fitobočka v varnem objemu doma nudi blagodejno terapijo celotni družini. S fitobočko bo vaš dom zaščiten pred okužbami zunanjega sveta.

Mini savna je lep, predvsem pa koristen kos pohištva. Namestite ga lahko v spalnico, kopalnico, dnevno sobo ali zavetrje atrija, balkona ali terase. Les sibirske cedre bo čistil zrak in vaš dom polnil s čudovitim vonjem narave.

Sibirska cedra med narodi Sibirije velja kot simbol zdravja, moči in dolgoživosti. Slovi po ogromni vsebnosti fitoncidov, ki imajo pri savnanju v fitobočki glavni zdravilni in terapevtski učinek. Pri določenih neželenih zdravstvenih stanjih njeno moč lahko povečate tudi z dodajanjem izbranih eteričnih olj ali zdravilnih zelišč.

Dodana vrednost turističnim, kozmetičnim in zdravstvenim objektom

Velik učinek na zmanjšanje prekomerne teže je eden od glavnih razlogov, da savnanje v fitobočki ponujajo številni lepotilni saloni in SPA-centri. Savnanje ima podoben učinek kot tek na pet kilometrov, pri katerem človek izgubi približno pol kilograma telesne teže.

Pri savnanju v fitobočki se telo očisti toksinov, kar na celičnem nivoju spodbudi delovanje vseh organov in sistemov, metabolizem se normalizira, koža se očisti, postane elastična, mehka in nežna, poveča se odpornost organizma, povečano je tudi izločanje endorfinov ali hormonov sreče, kar prispeva k odličnemu počutju.

Sibirci živijo v zelo težkih pogojih, pa vendar slovijo po odličnem zdravju, vzdržljivosti in moči. Eden od razlogov za to je redno savnanje v fitobočki, kar je del njihove kulture.

Savnanje v fitobočki sprošča mišice, zato ima izjemen učinek na zdravje in sposobnosti športnikov. Visoka temperatura namreč pospeši razgradnjo povečane količine mlečne kisline, ki se v mišicah nabere pri športnih obremenitvah.

Zanimivost: večina ruskih športnikov na priprave in tekmovanja s seboj vozi fitobočko.

Ročno izdelane fitobočke izpod sibirske Beluhe

Priznana fitoterapevtka Maria Ana Kolman je za vas izbrala sibirske fitobočke, ki jih v skromni delavnici, ročno, brez uporabe umetnih lepil, veziv in premazov izdeluje že tretja generacija družine Kaporin.

Proizvajalca Sergeja Kaporina je izbrala, ker svoje delo opravlja z ljubeznijo in ker upošteva njeno zahtevo, da uporablja izključno les 300 do 400 let starih sibirskih ceder, ki rastejo na področju pod Beluho. Upošteva tudi obredni način sekanja na 18. januar, ker cedrov les pozneje ne smoli in ne poka, vsebnost fitoncidov pa je takrat največja. Drevesa sekajo tako, da padejo proti vzhodu, kar je po stari altajski tradiciji znak zahvale duhovom tajge. Preden jih posekajo, duhovom tajge darujejo skromno darilo - sir, domač kruh in mleko. Tak je altajski običaj, ki vzpostavlja neposredno povezavo človeka z naravo. Fitobočka bo z neverjetno energijo sibirskih gozdov in naravo povezala tudi vas in vašo družino.

Nakup in več informacij o fitobočki: www.sebur.si