Med in cimet - prava vrelca zdravja

Med in cimet - prava vrelca zdravja (foto: Profimedia) Profimedia
3. 10. 2016

Med in cimet sta prava vrelca zdravja, za zunanjo in notranjo uporabo. Tu je nekaj načinov, kako ju lahko uporabite. 

Lepota – krepitev lasnih korenin

V vroče olivno olje pomešamo veliko žlico medu in malo žličko cimeta. Mlačno zmes vtremo v lasne korenine in pustimo, da deluje 15 minut. Čez nekaj dni bodo lasne korenine okrepljene, lasje pa bodo prenehali odpadati.

Metabolizem – boljša prebava

Uživanje medu krepi bele krvne celice, da se lažje bojujejo proti vsaki bolezni, medtem ko cimet v kombinaciji z medom pospešuje prebavo. Za to je treba pred jedjo jemati dve žlici medu in dve žlici cimeta, da olajšate prebavo.

Zdravje – krepitev imunskega sistema

Če uporabite med in cimet kot mešanico (1 žlico medu in 1 žličko cimeta), bo ob redni uporabi imunski sistem okrepljen, uspešno pa bo ščitil organizem pred virusi in bakterijami.

Proti prehladom

Redna uporaba medu in cimeta zmanjšuje možnost prehlada in infekcijo mehurja.

V veliki žlički mlačnega medu pomešamo četrtino žličke cimeta. Jemljemo trikrat dnevno v treh dneh in prehlad izzveni. Tako se uspešno čistijo sinusi in zdravi kronični kašelj.

Energija – proti utrujenosti

Polovico velike žlice medu in četrtino žličke cimeta pomešamo v 2 dl vode. Pijemo zjutraj na prazen želodec in popoldne, vsaj sedem dni. Med tem časom se bosta organizmu vrnila moč in vitalnost.

Dokazano je, da že majhne količine cimeta pomagajo znižati raven slabega holesterola, prispeva pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi in pomaga pri glivičnih okužbah, pri katerih so običajna medicinska sredstva odpovedala.

Preberite še: Kako sami doma naredite zdravilno cimetovo olje