Naravni napitek, ki bo rešil marsikatero vašo težavo (že naše prababice so vedele, kako koristen je)

31. 5. 2024
Deli
Naravni napitek, ki bo rešil marsikatero vašo težavo (že naše prababice so vedele, kako koristen je) (foto: AI)
AI

Recept: napitek iz te rastline je rešitev za marsikatero težavo (uporabljale so ga že naše prababice)

Na voljo je vsakomur, vendar jo redko uporabljamo: ta rastlina dela čudeže z našim telesom. Predstavljamo vam recepte, s katerimi si lahko pripravite izredno zdravilni napitek, piše Metropolitan.

Komarček oziroma koromač se goji in samorazmnožuje na vrtovih, zato je zelo dostopen in tudi zelo zdravilen. Celotna rastlina ima prijeten, pikantno aromatičen vonj in okus. Znano je, da je rastlina zelo učinkovita in zdravilna kot eterično olje. Največ zdravilnih in aromatičnih snovi je v plodovih rastline, nekaj pa jih je tudi v listih in cvetovih. Gospodinje dajo liste za ozimnico v kumare, omake ... plodove pa žal uporabljajo zelo malo, čeprav so plodovi bolj zdravilni kot listi.

Profimedia

Gre za rastlino, ki se že stoletja uspešno uporablja proti napihnjenosti in težavam v prebavilih, poroča Krstarica. Pomaga tudi, če želite lažje zaspati, proti kolcanju in proti slabem zadahu.

Recept za čaj za boljšo prebavo in proti napihnjenosti

Pripravite po 20 gramov plodov komarčka, janeža, angelike, kumine, jih zmešajte, nato pa eno žlico te mešanice prelijte z 200 mililitrov vrele vode, takoj pokrijte in pustite kuhati pol ure, vendar tako, da ne zavre. Nato precedite in popijte po jedi.

Recept za čaj za spanje

Zmešajte po 25 gramov komarčka, melise, hmelja in baldrijana, premešajte in pripravite kot prejšnji čaj. Pijte zvečer pred spanjem.

Recept za čaj proti kolcanju

Štiri žličke komarčkovih semen ali dve žlički sesekljane rastline prelijemo s četrtino litra vrele vode in pustimo pokrito tri do štiri minute. Precedite in pijte nesladkanega.

Recept proti slabem zadahu

Deset kapljic eteričnega olja komarčka kanemo na kocko sladkorja, pojemo in čez popijemo kozarec vode. To odpravlja pline in neprijeten zadah iz ust. Žvečenje sveže mire je prav tako priporočljivo pri slabem zadahu.

Vir: Metropolitan.si

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič