Napitki za vitkost

Napitki za vitkost (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 1. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Razbijejo maščobne celice, pospešijo presnovo in zavrejo lakoto: s temi napitki se bodo kilogrami topili kar sami od sebe!

Vas obleka malce tišči, pretesne so tudi kavbojke, na hrbtu pa je nekoliko več maščobnih blazinic kot običajno? Vse to boste hitro popili s temi napitki za vitkost. V njih se skriva veliko naravnih snovi, ki poskrbijo za izgorevanje maščob, odplavljajo tekočino in ustavijo napade volčje lakote. Pripravljeni so zelo hitro. Sami dobri razlogi, da jih kar takoj preizkusite!

Za maksimalen uspeh dva zaporedna dneva kosilo nadomestite z jabolčnim smutijem s špinačo. Za zajtrk popijte zeleni čaj, zvečer pa jabolčno-cimetovo ali pa limonino vodo. Vsakič toliko, kolikor hočete. Vsak dan sta dovoljena dva prigrizka pod 100 kalorij, na primer trdo kuhano jajce, posnet jogurt, pločevinka tunine ali pa krožnik paradižnikove juhe.

Limonina voda s kajenskim poprom

Nanjo prisega Heidi Klum, ker lahko kar za trikrat poveča izgorevanje maščob. Soku polovice limone primešajte 2 žlici javorjevega sirupa in ščepec kajenskega popra ter dodajte še 250 ml vode. Če boste večerjo nadomestili s to pijačo, bodo kilogrami izpuhteli v rekordnem času!

Zeleni čaj

Številne študije dokazujejo pozitivne učinke zelenega čaja na presnovo, metabolizem in prebavo maščob. Poleg tega njegove grenčične snovi zavirajo željo po sladkem.

Potrebujete 1 žličko razsutega zelenega čaja, 1 žlico mlete kurkume, 1 žličko metinega čaja (ali sveže liste) in 1 žličko sesekljanega svežega ingverja. Vse skupaj dajte v cedilo in 5 do 10 minut pustite stati v vroči vodi.

Preberite še: 10 nasvetov, kako lahko spodbudite metabolizem

Jabolčno-cimetova voda

Sanjsko moštvo za plosk trebuh: jabolko in cimet spodbudita presnovo in ustavita volčjo lakoto. Segrejte 1 liter vode in dodajte 1 paličico cejlonskega cimeta in 1 na rezine zrezano jabolko. Pokrijte in 2 uri pustite stati v hladilniku. Popijte čez dan.

Jabolčni smuti s špinačo

Ta smuti je sicer nizkokaloričen, vendar vsebuje veliko dragocenih mineralnih snovi, vitaminov in drugih elementov.

Telo pripravi na turbo kurjenje maščob. Pripravljen je en dva tri in nadomesti celoten obrok. V električnem mešalniku ukašite 1 jabolko, 1 breskev, 1 pest špinače in 75 ml vode – končano!