Naravne maske za obraz z jesenskimi sadeži

Naravne maske za obraz z jesenskimi sadeži (foto: profimedia) profimedia
27. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Jesensko sadje nima le božanskega okusa, ki se je nabiral in sladil vse poletje, ampak je tudi popoln izvor vitaminov in mineralov, ki tako lepo nahranijo našo uvelo in dehidrirano kožo.

 Iz njih lahko naredimo bogate maske, ki bodo regenerirale kožo.

Fige so odličen antioksidant

Fige so bolj kot z vitamini (vsebujejo malo vitamina C in nekaj vitaminov skupine B) bogate z minerali: kalijem, magnezijem, kalcijem, fosforjem in železom. Za sadje vsebujejo veliko beljakovin, seveda pa so najbolj bogate s sladkorji, tistimi zdravimi, naravnimi. So neverjetno močan antioksidant, ki zelo nahranijo našo kožo in pomagajo vzdrževati elastičnost.

Maska proti staranju obraza

To je skoraj popolna jesenska maska za obraz, narejena pa je iz fig in buče. Potrebujete dve do tri zrele fige in kos buče. Vse skupaj zmiksajte ter zmes nanesite na dobro očiščen obraz. Pustite delovati od 15 do 20 minut. Za dober učinek masko naredite vsaj dvakrat do štirikrat na teden, saj bo s svojimi antioksidanti in minerali popolnoma nahranila vašo kožo.

Slive - pot do lepe in zdrave kože

Slive imajo kup zdravih snovi, ki nam bodo pomagale ohranjati lepši videz: odlično negujejo, hidrirajo, povečajo elastičnost, vsebujejo pa tudi zelo veliko antioksidantov, zato jih večkrat uporabljajo za nego mastne kože in tiste, nagnjene k aknam.

Maska za mastno kožo

Eno zelo zrelo slivo zmečkajte do pireja ter zmešajte z enim jajčnim beljakom. Dobljeno zmes namažite na obraz, pustite delovati 20 do 25 minut, nato pa sperite z mlačno vodo. Koža bo čudovita!

Grozdje - naravna nega za vse tipe kože

V grozdju se skriva pravo bogastvo rudnin: fosfor za živce in možgane, kalcij za zobe in kosti, mangan za ščitnico, železo za kri, kalij za mišice in še mnogo drugih. Že vitamin C in vitamini skupine B bodo pomagali narediti čudeže na vaši koži. Vsebuje tudi veliko antioksidantov. Najbolj znani in raziskani so flavonoid kvercitin, elaginska kislina ter barvila antociani iz kožice rdečega in črnega grozdja.

Maska za osvežitev

Soku iz pesti grozdnih jagod dodajte žlico medu, malo jogurta in žlico olivnega olja. Vse skupaj dobro premešajte, nanesite na obraz in pustite delovati 30 minut. Nato obraz umijte s toplo vodo. Maska iz grozdja bo kožo navlažila in spodbudila obnavljanje kožnega tkiva.

Preberite še: