4 naravna zdravila, ki ščitijo pred bacili in virusi

10. 12. 2016

Če želite, da se vas bodo bacili in virusi že od daleč izogibali, v kuhinjo čim večkrat povabite naslednja naravna zdravila.

Česen

Vsebuje več protirakavih snovi in antioksidantov in je prvi na seznamu jedi, ki preprečujejo raka. Čisti kri in sečne poti ter pospešuje prebavo.

Najbolj znana aktivna spojina alicin ima celo močnejše protibakterijsko delovanje kot antibiotik penicilin.

Čebula

Vsebuje večje količine močnega antioksidanta kvercitina, ki ga najdemo samo v šalotki ter rumeni in rdeči čebuli.

Kvercitin zavira raka na želodcu, redči kri, preprečuje nastanek krvnih strdkov ter učinkuje proti astmi in kroničnemu bronhitisu.

Ingver

Eterično olje vsebuje aktivne učinkovine gingerole in pekočo spojino zingeron.

Deluje protivnetno in kot antibiotik, saj uničuje salmonelo in stafilokoke. Pospešuje prebavo, preprečuje slabost in je naravni antidepresiv.

Peteršilj

Vsebuje veliko klorofila ter antioksidantov flavonoidov, karotenoidov in vitamina C.

Je močno protivnetno živilo, čisti sečila in ugodno vpliva na živčevje. Preprečuje raka, ker pomaga nevtralizirati nekatere karcinogene snovi v tobačnem dimu.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri