TAKO zmanjšate tveganje za nastanek krvnih strdkov!

TAKO zmanjšate tveganje za nastanek krvnih strdkov! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2022

Nevarne krvne strdke lahko tudi preprečite! Preverite, kako. 

Krvni strdki so lahko življenjsko nevarni; sploh, če potujejo do srca ali pljuč ter povzročijo srčni napad oziroma embolijo pljuč. 

V kolikor vaš zdravnik ugotovi, da imate krvne strdke, vam bo predpisal ustrezna zdravila. Veliko pa lahko storite tudi sami; tako preventivno, kakor tudi kurativno.

Pomemben je življenjski slog

Pri preprečevanju krvnih strdkov igrajo veliko vlogo vsakodnevne navade.

Da bi preprečili nastanek strdkov, se izogibajte:

  • Pretiranemu sedenju;
  • Kajenju;
  • Nezadostni količini spanja;
  • Uživanju pretirano predelane hrane.

Obenem poskrbite tudi za uravnoteženo prehrano; še posebej pomembno je, da dnevno zaužijete zadostno količino sadja in zelenjave kot so jabolka, pomaranče, ananas, česen, kivi, ohrovt in špinača.

Čudežna kurkuma in ingver

Tako kurkumo, kakor tudi ingver ljudje že tisočletja odpravljajo za preprečevanje in zdravljenje številnih bolezni. Obe živili pa naj bi preprečevali tudi nastanek krvnih strdkov.

Obe živili sta pogosto uporabljeni tako v preventivi, kakor tudi kot podpora zdravljenju krvnih strdkov. 

Poleg tega pa kurkuma in ingver krepita imunski sistem, lajšata bolečine, preprečujeta vnetja ter celo nekatera rakava obolenja. Poskrbite torej, da obe živili redno dodajate v svoje obroke!

V primeru kakršnih koli bolezni in težav pa upoštevajte seveda tudi priporočila strokovnjaka, ki pozna vašo situacijo in vam tako najbolje svetuje, kaj bi bilo za vas najbolj optimalno.