Vsak večer pred spanjem vzemite pol čajne žličke tega in nikoli več se ne boste zbujali utrujeni

6. 6. 2024
Deli
Vsak večer pred spanjem vzemite pol čajne žličke tega in nikoli več se ne boste zbujali utrujeni (foto: Profimedia)
Profimedia

Se želite zbujati spočiti? Potem morate obvezno poznati ta trik.

Nespečnost lahko, če traja dlje časa, negativno vpliva na naše čustveno in fizično zdravje. Prav tako slabo vpliva na spomin, koncentracijo in razpoloženje ter povečuje tveganje za depresijo, debelost, diabetes tipa 2, bolezni srca in visok krvni tlak.

Obstajajo številna zdravila proti nespečnosti, ki pa lahko prinesejo tudi določene stranske učinke. A tukaj je tudi dobra novica: obstaja domače sredstvo, ki vam bo pomagalo, da lažje zaspite in se zjutraj zbudite spočiti.

Ne spreglejte:

Domač recept proti nespečnosti

Potrebujete le 1 čajno žličko himalajske rožnate soli in 5 čajnih žličk surovega medu. Vse, kar morate storiti, je, da sestavini dobro premešajte in mešanico prelijete v stekleno posodo, ki jo nato dobro zaprete.

Vsak večer, pred odhodom v posteljo, vzemite pol ali tri četrt čajne žličke mešanice. Držite jo pod jezikom, kar bo pospešilo absorpcijo. Če želite, jo lahko dodate tudi v kozarec tople vode in pijete kot čaj.

Presenetljiv učinek tega pripravka gre pripisati lastnostim himalajske rožnate soli, ki med drugim uravnava nivoje serotonina in melatonina v telesu, kar zagotavlja zdrav spanec, hkrati pa znižuje krvni tlak. Med vsebuje glukozo, ki celicam telesa zagotavlja potrebno energijo za nov dan in pomaga telesu, da si opomore od preteklega dne.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič