TO so znaki, da uživate preveč alkohola!

29. 3. 2023
Deli
TO so znaki, da uživate preveč alkohola! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ali tudi vi uživate preveč alkohola?

Uživanje alkohola je pri nas velik del kulture; na raznih praznovanjih in proslavah je povsem običajno, da nazdravimo s kozarcem alkoholne pijače.

Prav tako ni nič nenavadnega, če vsak dan popijemo kakšno alkoholno pijačo ob ali po obroku. Ker je pitje alkohola v Sloveniji tako zelo običajno, ni tudi nobeno presenečenje, da imamo visoko stopnjo alkoholizma.

Alkohol ima lahko številne neprijetne posledice na zdravje, zato je pomembno, da uživanje omejimo. Preverite, kako pri sebi prepoznate, da uživate preveč alkohola!

Portal n1info.hr je objavil 6 znakov, ki nakazujejo na to, da pretiravate s pitjem alkohola:

  • Napenjanje;
  • Slabost ali bruhanje;
  • Težave s spanjem;
  • Težave s kožo (mozolji, rdečica);
  • Težave z zobmi;
  • Težave z vidom.


Vsak od omenjenih simptomov seveda ni nujno posledica prekomernega uživanja alkohola, vsekakor pa je dobro, da ste ob teh znakih še toliko bolj pozorni na vnos alkoholnih pijač in da slednjega po potrebi zmanjšate.

Vir: n1info.hr

Morda bi vas zanimalo tudi:

Alenka Košir o delih telesa, na katere nikakor ne smemo pozabiti

V novi epizodi Aktivni podkasta smo se pogovarjali z Alenko Košir, nekdanjo ritmično gimnastičarko, manekenko, profesorico športne vzgoje in trenerko. Alenka veliko govori o delih telesa, na katera pogosto pozabimo, kot so denimo stopala, zapestja in gležnji.

V pogovoru nam je pojasnila več o tem, kakšno vlogo igra ustrezna obutev in kako jo izbrati, do kakšnih težav lahko pride zaradi neustrezne skrbi za stopala, kakšno vlogo igrajo dlani in zapestja, katere vaje svetuje za ljudi, ki veliko časa preživijo pred računalnikom ter še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: