25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3 koraki za oblikovanje pozitivne spremembe

3 koraki za oblikovanje pozitivne spremembe (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2017

Velike spremembe se ne zgodijo čez noč. Potrebnega je veliko časa in truda, ki vam na koncu prineseta, kar si želite. Za pozitivno spremembo v življenju, upoštevajte te 3 korake.  

Spremenite način mišljenja

To je verjetno najtežji od treh korakov, ki so potrebni za oblikovanje pozitivnih sprememb. Če želite stvari obrniti na bolje, potrebujete ustrezno miselnost. Za začetek premislite o vseh talentih in področjih, na katerih se izkažete bolje od drugih. Potem začnite z dejanji, najprej z manjšimi. Če si nikoli ne zlikate svojih oblačil, ker se vam zdi, da tega ne znate, primite v roke likalnik in se lotite dela. Povprašajte za nasvet in se potrudite najbolje, kot zmorete. Pred majhnimi podrobnostmi, ki se jim običajno raje izognite, se opomnite, da ste se sposobni naučiti novih stvari in preizkušati. Kmalu bo miselnost prišla v vašo podzavest in pripravljeni boste na kaj večjega.

Vzpostavite jutranjo rutino

Zjutraj so misli sveže in spočite ter najbolj dovzetne za vse, kar ste pripravili za tisti dan. Na hitro lahko ponovite svoj govor, predstavitev projekta ali se motivirate za nov podvig. Zato je pomembno, da jutra niso stresna in kaotična. Če vam vedno primanjkuje časa, začnite vstajati 15 minut prej. Na hitro lahko opravite nekaj vaj kar v postelji in si v miru privoščite zajtrk. Oblačila izberite že dan prej, da po umivanju zob in opravkih v kopalnici samo smuknete vanje. V torbo dajte malico za na pot in že ste pripravljeni. Če morate zjutraj poskrbeti še za otroke, lahko z rutino začnete skupaj. Izdelajte urnik vstajanja in opravil, ki jih mora vsak član narediti pred odhodom. Hvaležni si boste, ko boste svoj dan začeli umirjeno s pripravljenimi mislimi.  

Razbijte dan na manjša opravila

Če na dan gledate kot celoto in eno veliko opravilo, se z njim verjetno nikoli ne boste spopadli. Ko pa ga razbijete na manjše naloge, boste začutili večjo motivacijo, ko se počasi in uspešno bližate večeru. Imeli boste občutek, da ste nekaj dosegli. Pomembno je tudi, da praznujete manjše zmage, ne le tistih velikih. Dobite se s prijatelji in proslavite manjši projekt, ki ste ga vodili brez težav. Po koncu kuharskega tečaja priredite kosilo, kjer boste pokazali, kaj ste se naučili. Bodite ponosni nase, ko dosežete nekaj novega in se nikoli ne nehajte učiti. Le z napredovanjem boste lahko dosegli spremembo.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri