Je čas, da spremenite smer?

Je čas, da spremenite smer? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2017

Nekaj v življenju je zagotovo: spremembe so nam dane in prej kot to sprejmete kot del življenja, bolj mirno in pozitivno boste veslali naprej.

Problem je v tem, da veliko ljudi obtiči v rutini in ne vidi ali ne želi spremembe, ki bi situacijo obrnila na bolje. Izpuščanje priložnosti, ker si tega ne želite ali preprosto ne opazite, je boleče in način na katerega vam nikoli ne bo uspelo doseči ciljev. Bolje in pametneje boste vzeli stvari v svoje roke, če veste, kdaj je nastopil čas za pozitivne spremembe. V nasprotnem primeru vam bo življenje spodneslo tla pod nogami. Raje se pripravite.

Čas za spremembo je nastopil, ko ...

  • Se trudite na vse pretege, a se nič ne zgodi

Če ste vložili ves svoj trud, vendar se situacija še vedno ne spremeni, je čas, da stopite korak stran in pogledate znova. Morda ste na napačni poti in ste zašli v slepo ulico. Konec ceste vam želi nekaj sporočiti. Opazili boste, da je vse delo za man in postali jezni ter razdraženi. Takrat je morda čas, da spremenite smer in si prihranite stres. Verjetno ste le izbrali napačen pristop in bo potrebna manjša prilagoditev.

  • Stvari okoli vas razpadajo

Ko se zdi, da gre vse narobe in da se bliža ogromna nevihta, ohranite upanje. To je znak, da potrebujete nekaj novega. »Včasih dobre stvari razpadejo, da naredijo prostor boljšim,« pravi Marilyn Monroe. Tega sedaj morda ne vidite, vendar se morate verjetno znebiti tistega, česar ne potrebujete več, da boste lahko postali boljši. Spomnite se na to, ko bo težko in boste izgubljali stvari ter ljudi, za katere ste prepričani, da jih nujno potrebujete v življenju. Morda vam niso dali tistega, kar resnično rabite, in če so vas zapustili, je zagotovo bolje, da jih pustite oditi.

  • Se konstantno počutite slabo

Ne dogaja se vam nič lepega, vsi okrog vas so srečnejši in imajo lepše življenje. Če se počutite tako, je čas, da ukrepate. Ne čakajte, da takšno počutje postane normalno. Alarm v vaši glavi naj zazvoni takrat, ko se boste veselo počutili le kadar »pobegnete« v alkohol, na počitnice in nezdrave razvade. Bodite pozorni, da se ne obsojate prestrogo. Vedite, da niste sami in zdaleč ne edini. Vendar je čas, da udarite po mizi in si obljubite, da se boste spravili k sebi. In to seveda tudi storite.

  • Vam vesolje pošilja znak

Ni nujno, da je s trenutnim stanjem kaj narobe. Morda vam vesolje želi le sporočiti, da na vas čaka nekaj bolj pomembnega in boljšega, kar vas bo popeljalo na novo raven. Morda se nanaša na kariero, zdravje, finance, odnose ... Bodite pozorni na:

  1. Vzorce oziroma stvari, ki se nenehno ponavljajo in skušajo pritegniti vašo pozornost
  2. Podobna sporočila, ki prihajajo k vam v obliki okolja, ljudi, tega kar vidite in slišite
  3. Naključja, ki niso več naključna (podobno prvi točki)

Preberite tudi: