Kaj pomeni, če se zbujate ob neki uri (ali če težko zaspite)

Kaj pomeni, če se zbujate ob neki uri (ali če težko zaspite) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2021

Se tudi vam dogaja, ta težko zaspite ali se ponoči zbujate? Preverite, kaj vam telo sporoča, če se zbujate ob neki določeni uri.

Če težko zaspite med 21. in 22. uro

Če zvečer težko zaspite je tako najverjetneje zato, ker ste pod stresom. V današnjem svetu je stres nekaj povsem običajnega, ne zavedamo pa se, kako zelo ta vpliva na naše zdravje, počutje in tudi spanje. V kolikor se tudi vam dogaja, da zvečer težko zaspite, poizkusite večerno sproščanje; meditacija, poslušanje umirjene glasbe, dihalne vaje... Preizkušajte in odkrivajte, kaj vam najbolj pomaga.

Če se zbujate med 23. in 1. uro

Tradicionalna Kitajska medicina zbujanje ob tem času povezuje z žolčnikom. Prav tako pa so mnenja, da je žolčnik tesno povezan z našim čustvenim stanjem. Če smo pomirjeni in se dobro počutimo, je naš žolčnik v ravnovesju, če pa smo nesrečni, neodločni in opažamo pomanjkanje strasti, naš žolčnik ni v ravnovesju in posledično lahko pride do zbujanja.

Če se zbujate med 1. in 3. uro

 Zbujanje ob tem času pomeni, da ste jezni. Vas je partner razjezil z nekim svojim dejanjem? Je v službi sodelavec dobil napredovanje, ki si ga zaslužite vi? Čutite, da vas spremlja neka jeza že od otroštva? Jeza je povezana z jetri in če jo neustrezno izražamo, se ta torej »nalaga« v jetrih, kar lahko privede do zbujanja med 1. in 3. uro.

Če se zbujate med 3. in 5. uro

V tem času so najbolj aktivna naša pljuča. Po tradicionalni Kitajski medicini so pljuča odgovorna za premikanje energije po telesu, zagotavljanje imunskega sistema, poleg tega pa so odraz našega notranjega stanja – nepravilnosti nakazujejo predvsem na depresijo in žalovanje. Če se zbudite ob tem času, si vzemite trenutek in prisluhnite svojim čustvom, nato pa si privoščite sproščanje in dihalne vaje.

Če se zbujate med 5. in 7. uro

Zbujanje ob tem času (brez budilke) nakazuje na to, da je vaša prebava pretirano aktivna. Osnovna funkcija prebave je, da izloča balast, ki ga ne potrebujemo. Po tradicionalni Kitajski medicini pa je tudi čustvena povezava s prebavo podobna; povezana je s tem, ali puščamo za sabo stvari, ki jih ne potrebujemo, ali se jih oklepamo. Če se oklepate bolečine in dogodkov, ki so vas prizadeli ali če opažate, da druge ljudi težko spuščate blizu, je posledica lahko tudi zbujanje med 5. in 7. uro.


Prirejeno po: YourTango