Kako se med koncem tedna kakovostno sprostiti? Tu je 5 odličnih nasvetov

Kako se med koncem tedna kakovostno sprostiti? Tu je 5 odličnih nasvetov (foto: Esther Tuttle | Unsplash) Esther Tuttle | Unsplash
12. 6. 2019

Zdi se, da vikendi dobesedno zbežijo mimo nas, a v resnici so daljši, kot mislimo.

Petek, 18:00. Ponedeljek, 6:00. Vmes pa kar 60 ur časa za zabavo, lahkotne opravke in, jasno, polnjenje baterij.

V tem tekmovalno nastrojenem svetu uspešni ljudje vedo, da se recept za uspešen teden skriva v kakovostno preživetem vikendu. Kako torej v nov teden vstopiti kot najboljša različica sebe?

Odgovor se skriva na dlani: Dodobra izkoristite vsako prosto uro vikenda!

Naredite načrt!

Med tednom ste neverjetno zaposleni, in ko nastopi vikend, vam preprosto ni do ničesar. A dejstvo je, da je nemogoče početi nič.

Namesto da gre vikend mimo vas in se v nedeljo zvečer retorično sprašujete, kam je zletel čas, naredite načrt, kako si želite preživeti konec tedna. Tudi če v nekem trenutku dogodki ne bodo šli povsem po načrtih, boste še vedno uživali v pričakovanju zabavnih trenutkov, ki si jih želite doživeti v tem vikendu.

Ne zapolnite si vsake proste minute!

Tudi če ste naredili načrt, to nikakor ne pomeni, da morajo biti vikendi zapolnjeni z opravki do zadnje minute, kot se to pogosto zgodi med delovniki.

Tri do pet načrtovanih dogodkov in opravkov bo povsem dovolj za fantastičen konec tedna.

Vsekakor imejte v mislih, da je vikend čas počitka in da je veliko bolje čas preživeti v bližnji kavarni kot biti priklenjen na pralni stroj in kupe umazanega perila.

Ujemite se s prijatelji!

S prijatelji je čas vedno najlepši, a v naši naravi je, da včasih preprosto ne zavrtimo telefona in jih povabimo na obisk, ker 'preprosto nočemo motiti'. V resnici veste, da je vredno vložiti malce truda v srečanje, vikend pa bo na ta način obogaten z neprecenljivim druženjem.

Morda bo prav dopoldanski sobotni 'brunch' s prijatelji osmislil vikend in boste z njimi našli še nekaj boljših idej, kako kar skupaj preživeti preostanek konec tedna.

Preverite še: Dobri razlogi, zakaj bi morali na izlet s prijateljicami

Vzemite si veliko časa zase!

Pohajanje naokrog s polnim seznamom aktivnosti, ki jih želite doživeti, je sicer zabavno, a tudi utrujajoče – fizično in psihično. Še posebej naporno je, če ste ves čas obkroženi z ljudmi in ste se primorani na vsakem koraku prilagajati.

Prav zato je izredno pomembno, da si med vikendom vzamete dovolj časa zase.

Vzemite v roke knjigo in se prepustite svetu domišljije, zavrtite si glasbo in naj vaše misli pobegnejo v sproščujočih ritmih ali preprosto meditirajte ob svečah in iz telesa izženite vse neprijetne misli in strahove.

Preverite: Zapisovanje najglobljih čustev ugodno vpliva na zdravje (+ 7 kratkih vaj) 

Izlet na dosegu roke je vedno dobra ideja!

Vikend je idealen čas za druženje, za izvajanje lažjih športnih aktivnosti, za uživanje v dobri hrani. Zakaj ne bi vsega tega združili in se skupaj z družino in prijatelji odpravili na izletniško točko, ki ponuja vse to.

Ideje za izlet:
Preverite tudi: