Kako vam lahko limona in sol spremenita življenje

Kako vam lahko limona in sol spremenita življenje (foto: Profimedia) Profimedia
31. 7. 2022

Limona in sol nista dobri le za uživanje, pozitivno naj bi vplivali tudi na počutje doma. 

Na TikToku najdemo domala vse in priznamo, lahko je tudi res strašljivo. Kot je denimo izziv davljenja. Ali piljenje zob! Med drugim smo izvedeli, da obstaja tudi razpršilo za porjavitev nosnic. Lepilo za trepalnice se po novem uporablja na ustnicah. In nekateri ljudje belila ne uporabljajo le za čiščenje doma, temveč ga nanašajo na zobe!

No, med vsemi noro nevarnimi triki in nasveti pa lahko včasih naletimo tudi na kakšen dragulj ali povsem neškodljiv nasvet (ki ne vključuje lepila in ne zahteva nanašanja čistila na katerikoli del telesa). 

Profimedia

Limona, posuta s soljo, naj bi odganjala negativno energijo

Po mnenju uporabnice nitakeepingitraw limone, napolnjene oziroma posute s soljo, pomagajo pregnati negativno energijo iz doma, nelagodje in »zdravijo« težave, kot je nespečnost. 

Kot pojasnjuje v enem izmed videov, so njene noči veliko lažje in bolje spi, odkar ima limono na svoji nočni omarici. In od takrat je pripravek z limono mogoče najti tudi v drugih prostorih v njenem stanovanju, denimo v hčerkini sobi in na jedilni mizi. Ko je limona stara, pa se jo preprosto zavrže – skupaj z negativno energijo – in nadomesti z novo. 

Nad metodo so navdušeni tudi številni drugi uporabniki in sledilci, ki so v komentarjih zapisali, da so to preizkusil tudi sami. 

Star recept

Profimedia

Limona se v kuhinji uporablja že dolgo – pa ne le v receptih in v čaju. Je tudi odlično naravno čistilo. Limona tako med drugim poskrbi tudi za sijajno pipo, čiste delovne površine, za čista okna in ogledala, pomaga odstraniti maščobo in preganja mravlje. 

Že stoletja pa se limona uporablja tudi kot močno eterično olje za aromaterapijo in ji pripisujejo koristi, kot so povečana koncentracija, zmanjšana raven stresa in pomirjujoč učinek na dihala.

Zaključek 

Ali ta pripravek res pomaga? Resnica tiči v očeh opazovalca. Nekaterim, kot pravijo, ja, drugi ostajajo skeptični. Ko boste čutili, da ste obkroženi z negativnostjo ali ko boste pod stresom, poskusite – navsezadnje ne more škoditi.

Pazite le, da ne bo limona splesnela, kajti potem bo učinek ravno nasproten.  

Preverite:
Tudi vi plesen preprosto odrežete oziroma odstranite in živilo brezskrbno pojeste? Nadaljujte z branjem!
Profimedia