Na pomoč, bojim se zobozdravnika!

9. 4. 2015 Promocijsko sporočilo

Brez panike, niste edini. Strah pred zobozdravnikom je pogost pojav, ki najpogosteje izvira iz slabih izkušenj iz zobozdravniške ordinacije ali bolečih zobobolov. Preberite, kaj lahko sami storite v borbi z »zobostrahom«!

5 strateških taktik v boju proti strahu:

  1. Naučite se pravilne tehnike ščetkanja zob in sami poskrbite za zdrave zobe.
  2. Uporabljajte kakovostne proizvode: zobno pasto s fluoridi, ustrezno zobno ščetko in zobno nitko.
  3. Ustno higieno izvajajte vsak dan, brez izgovorov!
  4. Izberite ustnega higienika, ob katerem se boste počutili prijetno.
  5. 1x letno opravite preventivni pregled pri svojem ustnem higieniku in zobozdravniku.

Za svoje zdravje poskrbite sami!

Če boste dosledno in temeljito čistili zobe, dlesni in jezik ter ob tem poskrbeli še za zdravo prehrano, se izogibali sladkarijam in sladkim napitkom ter se redno udeleževali preventivnih zobozdravstvenih pregledov, potem vaš zobozdravnik ali ustni higienik skoraj ne bo imel dela. Nepravilnosti bo odkril že v začetni fazi in jih povsem brez bolečin saniral, vi pa boste zmagoslavno, brez trohice strahu in nelagodja, zapustili zobozdravniški stol. Sliši se enostavno, kajne?

V nasprotnem primeru bo žal strah vaša najmanjša težava, saj je zdravljenje drago in pogosto boleče, bolezni zob in dlesni pa vplivajo na celoten organizem. Raziskave so pokazale, da slabšajo stanje srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni, vplivajo pa lahko tudi na prezgodnji porod.

Pravilno ščetkanje

Kdaj ste nazadnje ponovili smernice pravilnega ščetkanja? Nove raziskave, napredne tehnologije in novi materiali zahtevajo drugačno ščetkanje kot so vas naučili v otroštvu. Katera tehnika čiščenja zob je najprimernejša za vas, vam lahko najbolje svetuje vaš ustni higienik, mi pa smo pripravili nekaj splošnih navodil:

• Pripravite si obvezno opremo: zobno pasto s fluoridi, kakovostno zobno ščetko in zobno nitko.

• Ščetkajte 2x dnevno 3-5 minut oz. po potrebi.

• Ščetko postavite pod kotom 45°, tako da polovica ščetin prekriva dlesen, druga polovica pa zobe.

• Z nežnimi krožnimi gibi očistite notranje in zunanje površine zob, nato pa še grizne površine.

• Po večernem ščetkanju z zobno nitko ali medzobno ščetko očistite še prostore med zobmi.

• Na koncu s strgalom očistite jezik, na katerem se rade zadržujejo bakterije in povzročajo zadah.

Blend-a-med, dobra zobna pasta

Izberite zobno pasto z visoko vsebnostjo fluoridov, ki poskrbijo, da so zobje odporni proti kislini v hrani in napitkih in proti napadom kariesa. Zobno pasto Blend-a-med odlikuje nemška kakovost in dejstvo, da je bila prva zobna pasta, ki je vsebovala fluoride. Zobne paste Blend-a-med poleg nujne zaščite pred zobno gnilobo poskrbijo tudi za svež dah z vonjem mentola ali zelišč in delujejo proti porumenelosti zob. Prisluhnite svojim potrebam in izbira bo preprosta.

Zobna pasta Blend-a-med v kombinaciji z zobno ščetko Oral-B s pravilno prirezanimi ščetinami, ki ne poškodujejo dlesni in manjšo glavo, ki lažje doseže vse zobne ploskve, učinkovito odstrani obloge z zobnih površin ter preprečuje zobno gnilobo in obolenja obzobnih tkiv.

Sodelujte v nagradni igri in zadenite pregled pri ustnem higieniku!

Promocijsko kampanjo ob prihodu nove zobne paste Blend-a-med na slovensko tržišče spremlja tudi nagradna igra, v kateri bomo podelili kar 50 paketov storitev v Centru ustne higiene. Paket zajema odstranjevanje zobnih oblog nad dlesnimi, peskanje oz. odstranjevanje zabarvanosti zob, ki jo povzročajo kava, čaj in cigareti, poliranje z zobno polirno pasto ter fluoridiranje, ki zobe zaščiti pred kariesom.

Kako sodelovati?

1. Kupite zobno pasto Blend-a-med in/ali zobno ščetko Oral-B.

2. V obrazec na spletni strani www.moji-zobje.si vnesite številko računa.

3. Počakajte na rezultate žrebanja!

Sodelujete pa lahko tudi brez nakupa: na spletni strani www.moji-zobje.si opišite, kako vi skrbite za ustno higieno. Čas imate do vključno 31.5.2015!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri