Napitki, ki hidrirajo bolj kot voda in poskrbijo za lepšo kožo, zdravo prebavo ter boljše počutje

Napitki, ki hidrirajo bolj kot voda in poskrbijo za lepšo kožo, zdravo prebavo ter boljše počutje (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2022

V teh vročih dneh je še posebej pomembno, da poskrbimo za hidracijo telesa. Preverite, kateri napitki so pri tem zelo učinkoviti, obenem pa izjemno okusni.

Poletja in vročih dni še ni konec. V tem času je še toliko pomembneje, da poskrbite za hidracijo telesa. S tem poskrbite tudi za zdravo prebavo, boljše počutje ter lepši videz kože. Preverite, kateri napitki vam bodo pri hidraciji v veliko pomoč!

Japonski ledeni čaj

Spoznajte napitek, ki vas bo popeljal na čarobno Japonsko in obenem imel čarobne učinke na telo. Zeleni čaj sencha vsebuje mešanico rastlin, ki je bogata s katehini in aminokislinami.

Rastline so narezane na poseben način, zaradi česar svoje ugodne učinke bolje sproščajo po infuziji z ledeno vodo. Ravno zaradi te lastnosti čaj predstavlja popolno osvežitev v vročih dneh!

Napitek iz limonade in ingverja

Pripravite si hladno limonado, ki ji dodate ingver. Že limona je prava zakladnica antioksidantov in igra vlogo pri pospeševanju metabolizma, ingver pa ima še dodatne blagodejne učinke na telo; pomaga pri boljši presnovi, krepi imunski sistem in deluje protivnetno.

Obenem pa znanstveniki ocenjujejo, da ingver tudi zavira, koliko maščobe absorbira vaše črevesje in nadzoruje apetit. Pomaga lahko zatiranju debelosti, ki je bila povzročena s prehrano z veliko maščobami, zato je napitek z ingverjem super izbira tudi za tiste, ki si želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Domači sok aloe vere

Aloe vera je še posebej priljubljena poleti, saj njen gel velja za enega najboljših načinov za blaženje sončnih opeklin. A to še zdaleč ni edina supermoč te izjemne rastline.

Rastlina je bogata z aminokislinami, beljakovinami, antioksidanti in vitamini, zaradi česar ima številne pozitivne učinke na telo. Pitje soka aloe vere pa je eden najboljših načinov, kako vse njene prednosti izkoristiti.

Soku aloe vere dodajte nekaj sadja za boljši okus in še dodatne ugodne učinke za telo. Naše priporočilo so semena granatna jabolka! Tukaj je preprost recept za zdrav in osvežilen napitek, ki ga pripravite v zgolj 5 korakih:

  1. Izrežite kocke aloe vere.
  2. Iz svežega granatnega jabolka izluščite semena.
  3. Sesekljajte nekaj listov sveže mete.
  4. Vse sestavine med seboj pomešajte ter prilijte vodo.
  5. Napitek pustite 20 minut v hladilniku, nato pa ga postrezite.

Poleg hidracije pa je za zdravje pomembno tudi, da se izogibate prekomernemu izpostavljanju soncu. V najbolj vročih urah se zadržujte v klimatiziranih prostorih, na plaži pa poiščite senco. Svojo kožo zaščitite s kremo za sončenje, ne pozabite pa tudi na pokrivalo ter zaščitna oblačila.

V kolikor vam vročina povzroča resne zdravstvene težave, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Preberite več na elle.si