Naučite se odbiti negativno energijo iz okolice

Naučite se odbiti negativno energijo iz okolice (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2017

Če ste obdani z negativnimi ljudmi, je težko ohraniti pozitivno naravnanost in skozi življenje hoditi z nasmehom. Zaščitite se pred negativnimi vplivi.

Ozrite se naokrog in ugotovite, kdo je vir negativne energije

Ko začutite jezo, žalost, strah, razdraženost ali podobna čustva, najprej prepoznajte, iz kje prihajajo. So se skrivala v vas ali v osebi v vaši bližini? Če ste sami oddajali negativnost, se spoprimite s problemi in ne dovolite, da bi z njo »okužili« druge. Ko prihaja od drugih, pa se morate zavedati, da to ni vaše breme, ki bi ga morali nositi. Bodite v oporo, ko vas prijatelji in bližnji potrebujejo, vendar ne prevzemajte odgovornosti za iskanje rešitve nase. Pomembno je, da vzpostavite razdaljo med vami in vibracijami, ki kalijo vašo srečo. Včasih je dovolj že kratek sprehod, kosilo s prijatelji, ki vas spravijo v dobro voljo, umik v tišino, branje … Posvetite si nekaj minut in pomislite na vse stvari, ki vas osrečujejo.

Ko se spopadate s pesimističnimi ljudmi okrog vas, je potrebno poznati svoje meje in prepoznati sprožilce, ki sprožijo slabe občutke. Ko boste vedeli, zaradi česa ste kar naprej slabe volje, boste dejavnik lahko odstranili ali se mu izognili. Če je razlog povezan z osebo, pa ta očitno ni vredna vašega časa in družbe. Ljudje, ki jim je mar za vas, vam privoščijo srečo, ne pa nenehno pritoževanje in razdraženost. Odkorakajte stran od takšne osebe.

Spopadite se z negativnostjo
  • To lahko storite na več načinov. Eden izmed njih je dihanje. Umaknite se v samoto in se osredotočite na globoke vdihe in izdihe skozi usta. Globoko dihanje ima mnogo pozitivnih učinkov.

  • Zatecite se k meditaciji. Če to na splošno radi počnete, še toliko bolje. Vsak bi moral vsaj enkrat preizkusiti meditacijo in spoznati, da ni noben bavbav. Prav nasprotno, vašemu telesu in mislim ponudi veliko olajšanje.

  • Naučite se reči ne. Nimate super moči, s katerimi bi lahko rešili probleme vseh, zato se tega ne trudite storiti. Prepoznajte, kdaj je čas, da se umaknete in usmerite energijo v pozitivnejše stvari. Če ljudje okrog vas poznajo svoje meje tako dobro kot vi, vam nihče ne bo zameril, ko včasih ne boste imeli časa zanje.

  • Gibajte se. Ob fizični aktivnosti se sproščajo hormoni sreče, zato se po treningu počutite tako dobro. Ko dneve napolni negativnost, se zatecite k športu, ki vas bo spravil v boljšo voljo in pomagal stvari spet videti lepše.

Preberite tudi: