Prve minute dneva so najpomembnejše

Prve minute dneva so najpomembnejše (foto: profimedia) profimedia
23. 5. 2018

Lahko bi rekli: Povej mi, kaj počneš v prvih jutranjih minutah in povem ti, kakšen bo tvoj dan. V čem je skrivnost?

Za začetek naredite kratek test.

1. Spomnite se dneva, ko je šlo vse po vaših načrtih. Takrat, ko ste odlično opravili delo in preživeli kvaliteten prosti čas. Sedaj se spomnite jutra tega dneva. Kakšno je bilo?

2. Nato pomislite še na dan, ko je šlo veliko stvari narobe in je prevladovala zmedenost. Kaj ste počeli zjutraj?

Kakršno jutro, takšen dan

Običajno organiziranemu jutru sledi prav takšen dan, zmedenost in pomanjkanje časa pa poskrbita za nenehno hitenje ter stres. Če si želite imeti nadzor, se posvetite prvim minutam jutra, ko odprete oči. Takrat naredite tako:

Najdite navdih in cilje dneva. Da bo lažje vstati iz postelje, naj bodo prve misli usmerjene v iskanje razloga, zakaj se splača vstati in začeti z delom. Kaj lahko danes naredite bolje, kot ste včeraj? Kako se lahko izkažete in kako dan polepšate drugim? Če boste stvari počeli z namenom, boste lažje zdržali v najtežjih trenutkih.

Preden kaj pojeste ali si privoščite kavo, spijte kozarec vode. S tem boste “prebudili” prebavni sistem in se prebudili, saj je dehidracija pogosto glaven vzrok utrujenosti. S tem ste tudi na dobri poti do zadostne količine vode v celem dnevu.

Spravite se v gibanje. Kakršnakoli vadba je bolje kot nič, ko gre za prve jutranje trenutke. Zagotovo se pretegnite (če imate možnost ob oknu in sončni svetlobi), lahko pa vključite tudi nekaj preprostih vaj, ki vas napolnijo z energijo in popolnoma prebudijo telo:

  • Naredite 10 počepov.
  • Ulezite se na tla in naredite most.
  • Naredite predklon in globoko dihajte.
  • Prebudite celo telo z visokim ali nizkim plankom.

Osredotočite se na opravke, ki vas čakajo. Preletite svoj rokovnik in preglejte vse posebne dogodke ter morebitne spremembe. Morate danes kosilo vzeti s seboj, ker se vračate pozno? Morate na poti v službo še enkrat ponoviti predstavitev za jutranji sestanek? Kaj morate narediti takoj, ko prispete na delo? Ne pozabite tudi na organiziran prosti čas, ki ga napolnite s stvarmi, ki jih radi počnete. Tako se boste vedno imeli česa veseliti.

Ste se že pridružili našemu izzivu Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja! 

Skupaj bomo poskrbeli za: 
  • čvrste mišice nog, zadnjice, jedra in rok,
  • boljšo vzdržljivost in splošno telesno prirpavljenost
  • ter za boljše počutje in sproščen korak v poletje!

Zato hitro skočite sem in se prijavite: Aktivni izziv: Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja!