Rezultati ne lažejo: Teh 5 stvari se kljub nelagodju zagotovo izplača

Rezultati ne lažejo: Teh 5 stvari se kljub nelagodju zagotovo izplača (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2017

Seveda se vsi raje izognemo bolečim in neprijetnim stvarem, ker smo prepričani, da od njih ni koristi. Vendar se s časom naučimo, da ni vedno tako. Teh 5 stvari se kljub občasnemu nelagodju zagotovo izplača.

1. Tek

Če v preteklosti niste nikoli redno tekli in ste se odločili, da je čas za to napočil zdaj, bo prvih nekaj treningov zelo težkih. Pekoče mišice in misli vas bodo prosile, da odnehajte. Ampak, saj veste, po nekaj težkih, a rednih trenining, postane lažje.

Tek pa ni le odličen način, kako ohranjati fizično pripravljenost in biti aktiven, čeprav je res, da se to v prihodnosti poplača. Je tudi prispodoba za težka obdobja, ki jih morate premagati, ne da bi omagali na pol poti. Ko bo težko in boste hoteli prekiniti vadbo, vas bo tek naučil, da ne smete odnehati. Le še nekaj metrov vas loči od cilja in novega osebnega rekorda, zato stisnite zobe in se potrudite. To boste kmalu prenesli na druga področja.

Več: Tek vas lahko nauči 6 pomembnih življenjskih lekcij 

2. Dvigovanje uteži

Najprej se boste namučili ob vsaki vaji, a zelo kmalu boste izkusili prednosti majhnih napredkov.

Zapomnite si, da se nobena sprememba ne zgodi čez noč. To je še ena dobra lastnost, ki se je boste naučili: potrpežljivost. Zmagoslavni občutek po končani vadbi in dolgoročne prednosti pri zdravju, samozavesti in samopodobi so vredne potenja.

3. Hladna prha

Ste že kdaj poskusili terapijo s hladno prho? Joel Runyon, ultra maratonec in ustanovitelj Impossible X, pravi, da je terapija s hladno prho nepremagljiva. Po prvih petih minutah pod hladno prho vas ne more nič več ustaviti.

Ni prijetno, nikoli se ne boste čisto privadili občutka hladne vode na koži, še posebej, kadar je zunaj mrzlo. Ko se hladna voda dotakne vaše kože, začnete paničariti in želite stopiti izpod prhe. Preden to storite, pomislite, da je bolečina namišljena. Pravzaprav ne gre za bolečino, ampak nelagodje.

Tako lahko testirate svojo reakcijo na kratkotrajne neprijetnosti, da bi dosegli dolgoročni uspeh. Kako vam bo šlo, ko boste morali za napredovanje narediti tudi delo, ki vam ni pisano na kožo?

4. Organiziranje življenja vnaprej

Uspešni ljudje ne živijo popolnoma spontano, predani trenutku. Vedo, kaj pričakujejo od življenja in kako bodo to dosegli. To zahteva nekaj organizacije.

Karkoli si zastavite, se ne bo uresničilo slučajno ali samo od sebe. Vsak uspeh je plod načrtovanja in ukrepanja. To ni vedno lahko ob kupu motečih dejavnikov in stvari, ki bi jih lahko počeli namesto tega. Vendar je nujno potrebno, da za uspeh stopite iz območja udobnosti. Ne bo se izplačalo čisto takoj, a boste opazili rezultate.

Preberite še: 9 navad najbolj produktivnih voditeljev 

5. Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je zelo okusna in jo zagotovo obožujete tudi vi. Najtežji del pa je prav pripravljanje takšnih obrokov in zavrnitev priložnosti za nezdravo, ko se ponudi.

Telo je vaše najboljše sredstvo za srečno življenje. Veliko ljudi se tega ne zaveda, vendar zdravje prinese velik del lepega življenja. Če se boste naučili pripraviti nekaj slastnih receptov in se poglobili v živila, ki bi jih morali uživati redno, se vam bo v prihodnosti zagotovo izplačalo.

Preberite tudi: Stvari, ki jih morate početi pri 30, da se boste odlično počutili pri 50 letih