TE navade bi morali osvojiti še PRED novim letom

TE navade bi morali osvojiti še PRED novim letom (foto: profimedia) profimedia
8. 12. 2020

Ne čakajte na novo leto, da bi začeli živeti bolj zdravo - začnite že danes. 

Marsikatero dobro navado že imate, a pred novim letom se radi zaobljubimo, da bomo posvojili še kakšno več. Tokrat pa si obljubite le to, da boste z njo nadaljevali in začnite že danes. 

Izberite si nekaj izmed naslednjih navad in dodajte še kakšno svojo ter se jih lotite pred novim letom. 

Pijte več vode

Težko najdemo človeka, ki bi z gotovostjo lahko trdil, da vsak dan spije dovolj vode. Včasih pozabimo in se spomnimo šele takrat, ko smo že precej žejni (kar je že blaga oblika dehidracije). Vsak dan nadzorujte, koliko tekočine spijete in opazujte, kako bolje se boste počutili. 

Več gibanja

Vsak dan imate na kupe obveznosti, stresa, poskrbeti morate za otroke, že tako ste na tesnem s časom ... 

Vse te izgovore končno premagajte in si dopovejte, da je gibanje nujno za zdravje. Dovolj je že, če odidete na kratek sprehod, kadar imate več časa, pa izvedite daljšo vadbo. Če si boste želeli, da vadba postane rutina, boste to lahko dosegli. 

Več domače hrane

Od prehrane je odvisno vaše počutje, pa tudi koncentracija in produktivnost. Kako? Ko na primer uživate hitro hrano, vam postane vroče, ste napeti in bi najraje le zaspali. Zapletene naloge takrat ne pridejo v poštev. 

Po hranljivem obroku doma pa se lahko zberete in ste bolje pripravljeni na vse, kar vas čaka, saj vas ne obteži in vam nudi veliko energije. Začnite vsak dan z obilnim zajtrkom in lažje se boste izognili nezdravim prigrizkom, prav tako boste sprejeli boljše odločitve glede prehrane. 

Imejte se radi

Nikoli se ne morete imeti preveč radi in večinoma je ravno obratno - namenite si premalo pozornosti. Cele dneve se razdajate za druge in vedno ste pripravljeni pomagati, zato zmanjka časa, da bi poskrbeli tudi zase. 

Od zdaj naprej naj bosta na tedenskem urniku vsaj dve aktivnosti, ki bosta namenjeni samo vam (lahko tudi skupinski). Izberite kaj, v čemer uživate in kar imate radi. Privoščite si tudi razvajanje v obliki masaže, kopeli, najljubšega filma, savne ...

Po navdihu Diy with my Guy