Navdihujoče misli slavnih, ki vam pomagajo ljubiti svoje telo

Navdihujoče misli slavnih, ki vam pomagajo ljubiti svoje telo (foto: profimedia) profimedia
21. 3. 2019

Se imate radi? Kaj menite, o svojem telesu? Ga sprejemate ali najdete le kritike? Kakršnih koli sprememb se lotevate, naj bo to hujšanje, oblikovanje mišic ali pridobivanje na vzdržjivosti, se morate najprej imeti radi takšne, kot ste. Drugače tudi s popolno postavo ne boste nikdar zadovoljni in srečni. Naj vas navdihnejo misli zvezdnikov, ki bi morali vedno izgledati popolno.

Če kdo, potem zvezdniki dobro vedo, da moramo svoje telo sprejemati in ga imeti radi. Imamo dobre in slabe dni, pa vendar moramo ostati zvesti samim sebi. Zbrali smo nekaj njihovih misli, ki jim pomagajo preživeti v svetu, kjer morajo vedno izgledati kot iz škatlice.

1. Nekega dne sem se odločila, da sem lepa. Začela sem živeti življenje kot čudovita ženska. Nosim barve, ki jih imam najraje in naličim se tako, da se sama sebi zdim privlačna. Zelo pomaga. (Gabourey Sidibe -  Ve, kako je biti obremenjen z mediji zaradi svoje teže.)

2. Ko pogledam dol in opazim odvečno kožo na svojem trebuhu, je to opomnik, da sem naredila nekaj izjemnega. Spomnim se, da sem superjunakinja in na to sem ponosna. (Kristen Bell - Ni bila zaskrbljena, kako bo izgledalo njeno telo, ko izgubi poporodno težo. Odvečna koža je spomin na to, da je rodila čudovitega otroka.)

3. Celo sama se ne zbudim vedno z videzom Cindy Crawford. (Cindy Crawford - Zaveda se, da se je težko približati videzu iz filmov in revij.)

4. Naučila sem se, da bodo govorili o tem, da je nekdo suh. In tudi o tem, da nekdo ni dovolj suh. Zato se samo trudim počutiti dobro v svoji koži. (Jennifer Love Hewitt -  Družba bo vedno imela kaj reči, zato se moraš naučiti počutiti dobro v svojem telesu.)

5. Želim uživati življenje, a tega ne morem storiti, če sem lačna in nesrečna. (supermodel Kate Upton - Zaveda se nevarnosti strogih diet in se bori proti trenutnim standardom lepote v njeni industriji.)

6. Ko razmišljamo o svojem telesu, pogosto mislimo le na to, kako izgleda in ne, kaj počne za nas vsak dan. Lahko je pozabiti, kako močno in sposobno telo imamo. (model Iskra Lawrence - Meni, da bi morali na telo pogledati z drugega zornega kota.)

7. Bodi zadovoljen s svojim izgledom. Kaj drugega lahko narediš? Se boš vsak dan stradal le zato, da bi osrečil druge? To je neumno. (Jennifer Lawrence - Sprašuje se, zakaj bi se menili za tujce, ki obsojajo naš videz.)

8. Vsekakor imam težave s svojim telesom, vsi jih imajo. Ko se pričneš zavedati, da bi vsi radi na sebi kaj popravili in izboljšali, celo tisti, ki jih pojmuješ za popolne, lahko začneš živeti srečno natanko takšen, kot si. (Taylor Swift - Vsi imamo enake težave.)

9. Dobiš samo eno telo. Moraš ga imeti rad. (Danielle Brooks - Opozarja na očitno dejstvo: ne bomo dobili novega telesa. Zakaj se torej ne naučimo imeti radi tega, ki ga imamo?)

10. Ne morem si zamisliti boljšega primera lepote kot v podobi nekoga, ki se ne boji biti to, kar je. (Emma Stone - Pogosto so ji očitali, da je presuha, vendar ima dovolj samozavesti, da ji to ni prišlo do živega.)

Vir: Power of positivity