Prekipevajte od energije ves dan

Prekipevajte od energije ves dan (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2017

Se zjutraj ne morete čisto prebuditi in vas popoldne grabi utrujenost? Če ste na oboje odgovorili z da, verjetno potrebujete več kot dodatno dozo kofeina. Preverite, kako boste cel dan ostali ne le budni, ampak tudi polni energije. 

Zjutraj

Začnite dan z limonado. 

Limona poskrbi, da čez dan lažje prebavljate hrano, poleg tega vam nudi osvežujoč občutek. Zadostoval bo tudi kozarec vode.

Smuti za zajtrk

Zaradi sadja ne boste imeli čudnega občutka v trebuhu, ostali boste hidrirani in napolnjeni z energijo.

Zdravi prigrizki

Namesto kofeina in sladkorja poskusite oreščke, sadje ali te okusne kombinacije.

kvačkanje

Popoldne

Pojdite na sprehod.

Celodnevno sedenje in umetna svetloba nimata ravno dobrega učinka na vas, zato vsak dan vsaj za 10 minut pojdite na zrak.

Izvajajte jogo.

To bodo poskrbelo za dobro počutje. Morda poskusite tole.

Ne glejte v ekran.

Po predolgem strmenju v ekran vas lahko začne boleti glava, hrbet, ne uide vam niti solzenje oči. Poskrbite, da vsaj 20 minut na dan ne boste uporabljali elektronskih naprav.

čaj

Zvečer

Spijte zeliščni čaj.

Če vam pade koncentracija ali se počutite utrujeni, raje kot po dodatni skodelici kave posezite po metinem ali ingverjevem čaju. Ker ne vsebujeta kofeina, kasneje ne boste imeli težav s spanjem.

Poslušajte glasbo, ki vam bo dvignila energijo.

Glasba ima lahko velik učinek na razpoloženje, zato prisluhnite taki, ob kateri boste imeli občutek, da lahko osvojite svet.

Meditirajte.

Meditacija je odlična vaja za potrpežljivost. Kadar vas ob živce spravi že vsaka najmanjša stvar, si vzemite nekaj minut za čiščenje misli.

Preberite tudi: