Zakaj je vaša motivacija za izgubo teže izpuhtela?

5. 11. 2021

Začeli ste dobro, naredili načrt, uredili prehrano in gibanje ... Potem pa je vse šlo nekako navzdol. Kam je pobegnila vaša motivacija za hujšanje in zdrav način življenja?

Slika 1/3

NALOŽITE SI PREVEČ DELA

Mogoče nimate mentalitete "na vse ali nič", a ste si kljub temu zadali nerealistične cilje ali si namenili premalo časa, da bi jih dosegli. 

Pozabljate, da ste hkrati starš, uslužbenec, skrbite za svoj dom, imate vsak dan obveznosti ... Svojo dieto zastavite ne da bi se ozirali na svoj urnik. Zadate si na primer, da boste vsak dan najmanj eno uro telovadili, jedli ob isti uri, sladico jedli le enkrat na teden. Za nekoga so to lahko povsem dosegljivi cilji, vi pa bi jih morali prilagoditi svojemu življenju. Ker vam vsak dan pač ne znese telovaditi celo uro, čutite, da vam ne uspeva in da se oddaljujete od zmage, čeprav to ni nujno res. Počasi vas zapusti motivacija, saj nima smisla, če nikoli ne pridete do cilja. 

Zato se pri osvajanju novih zdravih navad raje vprašajte, katerih se želite lotiti ta mesec. Potem jih umestite na urnik. Če nikakor ne najdete časa, jih morate prilagoditi ali se jih lotiti manj naenkrat.

Profimedia

Preverite tudi Zdravnik je 30 dni jedel izključno ultra predelano hrano. To se je zgodilo z njegovim telesom in njegovimi možgani! (VIDEO) ali pa "Moj video na TikToku je postal viralen, in to niti slučajno ni tako super, kot se sliši" (osebna izpoved dekleta)

Vir: Grace filled plate