"Izpolnjujte svoje zaobljube kje drugje" je zapisal eden od fitnesov in novim članom zaprl vrata

"Izpolnjujte svoje zaobljube kje drugje" je zapisal eden od fitnesov in novim članom zaprl vrata (foto: profimedia) profimedia
7. 1. 2023

Kaj bi rekli, če bi vam v fitnesu odvrnili, da ne sprejemajo novih članov v januarju? Nesramno ali pravilna odločitev? Eden od fitnesov je naredil ta korak. 

Novo leto - nov jaz. Ste si rekli nekaj takšnega in sklenili, da letos končno vaša karta za fitnes ne bo šla v nič? V fitnesu Equinox, ki ima svoje telovadnice povsod po svetu, ne boste dobrodošli z vašo zaobljubo. 

V začetku leta so telovadnice prepravljene z novimi člani. Bodo ostali? Na žalost jih bo kar nekaj hitro obupalo, ko ne bodo izbrali prave vadbe, ali bodo začeli napačno. No, v enem od fitnesov stari člani ne bodo prisiljeni telovaditi v gneči. 

Fitnes Equinox je dobil veliko pozornosti, potem ko je javno razglasil, da januarja ne sprejema novih članov. To so najavili z videom, ki so ga poimenovali kar "Izpolnjujte svoje zaobljube kje drugje". V videu je prikazana prazna telovadnica in en sam član, ki je videti zadovoljen, da lahko telovadi sam in so mu na voljo vse naprave. 

Poglejte si zabaven video: 

Temu je sledila objava na družbenih omrežjih z naslovom: Ne govorimo "januarščine"

V objavi so zapisali: 

"Danes ne sprejemamo novih članov. Niste krivi vi, kriv je januar. 

Januar je fantazija, dostavljena pred vaša vrata v škatli pastelnih barv. Govori o spremembi. Potrebuje nova oblačila, preden lahko sploh začne. Če skrajšamo zgodbo, odneha že po nekaj tednih. 

Niste novoletna zaobljuba. Vaše življenje se ne začne na začetku novega leta. Bistvo fitnesa Equinox ni v tem. 

Mi gremo čez meje mogočega. Presežemo pričakovanja. Vsak dan želimo, da daste od sebe vse. Nismo občasni. In to si tudi zaslužite. 

V Equinoxu ne govorimo januarščine in niti vi je ne. Rade volje vas bomo sprejeli v svojo skupnost jutri."

Bralci se v komentarjih niso morali strinjati v tem, ali je to dobra odločitev ali zgolj škoda za posel. 

Tisti, ki se ne strinjajo z njihovo odločitvijo, so zapisali: 

"To ni tako pametna ideja in objava, kot misli vaša oglaševalska ekipa."

"Morali bi že zdavnaj začeti, pravite? Torej si vsi, ki šele začenjajo z vadbo, zaslužijo, da se iz njih norčujemo? Sramota!"

"Nočemo tvojega denarja pristop je le strategija, s katero želijo pritegniti nove stranke."

Drugih objava ni razburila: 

"Kot oboževalec fitnesa močno pozdravljam vašo odločitev! Hvala za pogum."

"Dobra ideja je, da daste prednost tistim, ki telovadnico obiskujejo že dlje časa in ne tem, ki bi prišli samo zaradi zaobljube in bi kmalu nehali hoditi. V januarju je v telovadnicah tako ali tako strašna gneča."