25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako z vadbo doseči optimalen rezultat

Kako z vadbo doseči optimalen rezultat (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2017

V osnovi je za zmanjšanje maščobnih zalog, kot verjetno že veste, najboljša kombinacija ustrezne vadbe in prehrane.

Vendar maščobe nismo sposobni izgubiti lokalno, torej na samo enem področju telesa, temveč se lahko izgublja le po celem telesu. Kje jo bomo izgubljali, pa odloča naše telo in na žalost ne naše želje. Razen, če si pri naših željah pomagamo operativno.

Če želimo z vadbo doseči optimalen rezultat, je potrebno izbrati takšne vaje, ki bodo individualno prilagojene in bodo zagotavljale primeren napredek. Vaje naj se tudi prilagajajo napredku, torej naj postopoma postajajo težje.

Za lažjo predstavo si lahko pomagamo s primerjavo vadbe in npr. učenja tujega jezika. Na nek način sta si procesa zelo podobna. Torej, če želimo napredovati, ne smemo ostati zgolj pri prvi lekciji.

Primer učinkovitih vaj oz. vadbe za zmanjšanje maščobnih zalog je intervalni trening oz. visoko intenzivni trening, kjer telo uporablja več mišične mase naenkrat (npr. sklece, počepi, izpadni koraki ipd.). Takšen način treninga je tudi učinkovitejši kot vzdržljivostna vadba. Zakaj je tako, si lahko preberete tukaj.

Kaj pa prehrana?

Vedno poskrbite, da boste tekom dneva imeli vsaj tri (do pet) uravnotežene obroke.

Če zelo poenostavimo vso zadevo lahko rečemo, da je za kopičenje maščobne mase po navadi kriva količina zaužitih hranil in ne sama izbira hranila. Ne nazadnje so za naše delovanje potrebna vsa.

Za konec priporočamo še branje nekaterih člankov, ki so vam lahko v pomoč:

Dalibor Todorovič, prof. šp. vzg.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri