Kaj lahko naredite, ko ni časa za fitnes

Kaj lahko naredite, ko ni časa za fitnes (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
16. 5. 2015

Ne pozabite, mišice krepite tudi pri opravljanju čisto vsakdanjih opravil, kot so umivanje zob, nakupovanje in kuhanje. Preverite, kako lahko z majhnimi spremembami to odlično izkoristite ob dnevih, ko ni časa za skok v fitnes.

Umivanje zob

Umivanje zob je opravilo, ki ga zjutraj in zvečer opravljamo skorajda nezavedno. Rutinsko. In pri tem pridno krepimo mišice rok. Po eni minuti zamenjajte roki, naj malo delajo še mišice vaše šibkejše roke.

Kako čas izkorisiti še bolje?

Vključite naslednji vaji in vsako izvajajte 1 minuto:

  • sumo počep
  • počep ob steni

Sumo počep in počep ob steni

Čakanje v vrsti

Se vam zdi čakanje v vrsti izguba časa? Medtem ko stojite, vaše telo porabi več kalorij kot če bi sedeli.

Kako čas izkorisiti še bolje?

Izvajate vajo dviganje na prste. Če pa se želite izogniti čudnim pogledom zaradi vašega 'poskakovanja', poskusite le stati na prstih in loviti ravnotežje.

Stanje na prstih, vaja za meča

Nakupovanje

Tudi nakupovanje dobro dene postavi. Med tekanjem po trgovinah in med nošenjem težkih vrečk lahko porabite do 400 kalorij na teden.

Kako čas izkorisiti še bolje?

Če lahko, pri nakupovanju živil uporabljajte košaro namesto vozička. Košare pa ne naslonite na bok, temveč jo držite nekoliko stran od telesa, da boste na delo spravili tudi mišice jedra. Vsako minuto zamenjajte roki.

Kuhanje

Ste kdaj stepali beljake ali smetano z metlico? No, potem veste, o čem govorimo. Mešanje, gnetenje, stepanje ... to so gibi, s katerimi najbolj krepite mišice ramen in rok. Poleg tega lahko med stanjem in premikanjem po kuhinji porabite približno 100 kalorij.

Tudi med zlaganjem posode v pomivalni stroj in iz njega pridno telovadite.

Kako čas izkoristiti še bolje?

Med opravilom poskuiste izvajati romunski mrtvi dvig na eni nogi.

Romunski mrtvi dvig an eni nogi

Pranje perila

Si predstavljate, da bi morali vse perilo prati na roke? No, to bi bil zares odličen trening za roke in trebušne mišice.

Kako čas izkoristiti še bolje?

Lahko pa okrepite mišice nog in zadnjice. Med polnjenjem in praznenjem pralnega stroja boste odlično krepili mišice, če boste to počeli v položaju počepa.

Počep

Sušenje las

Danes sušilniki za lase res niso več tako težki, a če ga boste ves čas držali nad glavo, boste hitro čutili, kako pridno delajo mišice. Pri tem zamenjajte roki vsakih 30 sekund.

Sušenje las