FOTO: Kako je Slovenki Tjaši uspela preobrazba, ki je mnogim v navdih

FOTO: Osebni arhiv Tjaša Kumer Kos (foto: Nuša Gnezda) Nuša Gnezda
16. 5. 2016

Ljubljančanka Tjaša Kumer Kos, sicer mamica dveh otrok, se je nekega dne odločila, da je dovolj. Da hoče nazaj staro sebe. Preberite, kako ji je uspelo in kakšna je njena zgodba.

Dovolj je!

Tjaša se je vse življenje rada gibala, druga nosečnost, ki je bila zanjo zelo naporna, pa ji je nakopala številne bolečine, močno zakrčenost in 30 dodatnih kilogramov. "Imela sem slabosti, pogosto sem obležala," je o drugi nosečnosti za Aktivni.si povedala Tjaša. 

Ko je bila njena druga punčka stara 3 mesece, se ni mogla več niti prepogniti.

"S starejšo hčerko nisem mogla več nič delati, tako me je bolel križ. Zdaj je dovolj, sem si rekla, nekaj moram narediti zase. Tisti dve uri na teden si moram vzeti zase," se je odločila in se obrnila na osebno trenerko, ki jo je vpeljala v svet fitnesa in ji pripravila načrt vadbe.

Želela je delovati kot nekoč

"Vedela sem, da bodo kilogrami že šli nekako dol, tudi pri prvi nosečnosti so šli. Bolj mi je bilo pomembno, da bi lahko delovala tako kot nekoč. Seveda me je pestilo tudi to, da nisem mogla več nič obleči, ko sem šla po trgovinah v lov za kakšno novo obleko," je razložila Tjaša, ki se je z vso vnemo lotila misije dobra stara Tjaša.

Tjaša je bila prej vajena aerobik in zumb, zato je bil fitnes zanjo nekaj povsem novega. "Telo je zdaj bolj čvrsto kot pri aerobni vadbi. Veliko delamo z utežmi, zato je telo bolj izoblikovano kot pri aerobni vadbi."

"Za takšne kot je ona, to počnem!"

"Za takšne, kot je ona, je vredno početi to, kar počnem! Nič ji ni težko, vse naredi do podtankosti in predana je temu, kar dela zase. Kaj je rezultat tega? V pol leta je izgubila kar deset kilogramov in 15 odstotkov maščobe, premika se po prostoru kot baletka, počutje vrhunsko, energije na pretek. Kljub temu, da ima doma dva majhna otroka, ni skoraj nikoli manjkala na treningu! Ona si res zasluži lajk," je na Facebooku zapisala njena trenerka Nuša Gnezda. 

Prej si nisem upala prijeti uteži v roke

Tjaša je še povedala, da so na začetku kilogrami hitreje kopneli, zdaj gredo dol počasneje.

"Se pa niža delež telesne maščobe. V tem se mi zdi velika prednost trenerja, da z njim predebatiraš rezultate, da ti daje motivacijo in te nauči, kako trenirati. Prej si nisem upala uteži prijeti v roke."

Punce si dajemo motivacijo med seboj

Tjaša se je sicer lotila treningov v manjši skupini, kar ji daje dodatno motivadjio.

"Punce si dajemo motivacijo med seboj. S tega vidika se mi zdi dobro, da nisi sam, pa tudi, da skupina, v kateri treniraš, ni prevelika, saj te lahko  v takšni skupini trener popravlja in se ti posveti."

Tjaša sicer svetuje vsem mladim mamicam, da si morajo vzeti čas zase in to čim prej.

"Biti ves čas med hrano, plenicami in spanjem ni za nikogar dobro. Pomembno je, da lahko tako funkcioniraš, kot je treba. Nič ti ne pomaga, da prihraniš tiste tri ure, nato pa obležiš."

Tekst: Sanja Macur. Foto: Osebni arhiv Tjaša Kumer Kos.

Preberite še: