3 vaje za boljšo vzdržljivost ter vitke noge in trebuh

3 vaje za boljšo vzdržljivost ter vitke noge in trebuh (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2018

Za dober rezultat niso vedno potrebni maksimalni napori. Rezultate prinesejo rednost in zmernost. Zato smo zbrali 3 preproste vaje za boljšo vzdržljivost, z njimi pa boste poskrbeli tudi za vitke noge in trebuh.

Počep s poskokom

Stopala postavite v širino bokov in prste usmerite rahlo navzven. Dlani prepletite za glavo ali jih iztegnite vodoravno pred sabo in vzravnajte hrbet. Spustite se v počep do kota 90 stopinj v kolenih, nato pa se dvignite, skočite in doskočite nazaj v počep. Pazite, da se odrinete s cele noge, ne samo s prstov, in da mehko pristanete. Vajo izvajajte povezano.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Vojaški poskoki

Stojte vzravnano, stopala postavite v širino bokov, roke so ob telesu. Iz tega položaja se spustite v počep in dlani položite pred stopala. Nato se z nogami odrinite in skočite nazaj tako,
da pristanete v položaju sklece. V naslednjem koraku ponovno skočite nazaj in se iz tega položaja eksplozivno odrinete visoko navzgor. Mehko pristanite in se ponovno spustite v počep. Vajo izvajajte povezano.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Zapiranje knjige

Uležite se na hrbet. Iz tega položaja istočasno dvignite zgornji del telesa ter kolena pritegnite k prsim. Dlani sežejo proti stopalom. Počasi se spustite v začetni položaj. Če želite, da bo vaja zares učinkovita, držite trebušne mišice ves čas napete in nog nikoli popolnoma ne spustite na tla. Pri vaji lahko uporabite tudi pilates žogo.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Bonus vaja za čvrste trebušne mišice

Priteg nog na veliki žogi

Potavite se v položaj za skleco, noge počivajo na veliki žogi. Iz tega položaja pritegnite kolena k prsim. Počasi iztegnite noge nazaj v začetni položaj. Med izvajanjem so trebušne mišice ves čas napete, ko ste v iztegnjenem položaju pa pazite, da bo telo v ravni liniji od glave do pet (v križu se ne usločite).

Naredite 3 serije po 15 ponovitev