Športna psihologinja Kim Majoranc: Tudi sama sem bila zaspanec, sedaj pa se prebujam ob 6.00 (skrivnosti jutranje rutine)

Kako začnete svoje jutro? Imate v njem tudi kakšno minuto, ki jo lahko porabite samo zase? Poglejmo, kaj o tem pravi športna psihologinja in vaditeljica joge Kim Majoranc. 

Športna psihologinja Kim Majoranc: Tudi sama sem bila zaspanec, sedaj pa se prebujam ob 6.00 (skrivnosti jutranje rutine) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Svoj dan sem danes začela ob 6.30, spila sem jutranjo kavico, razgrnila blazino za jogo, se postavila nanjo, prižgala računalnik in odvodila svojo prvo jutranjo vadbo." 

Tako je začetek tistega dneva opisala Kim. Kaj pa vaše jutro? 

  • Že sodelujete v hudi Boom Box NAGRADNI IGRI? Rešite kviz in se potegujte za izdelke Boom Box! Vsak teden izžrebamo novega nagrajenca. 

Ne, ne sprašujemo vas, ali ste eno uro posvetili jogi, ampak če ste imeli danes kaj časa zase in takrat počeli, karkoli pač želite? Sem štejemo tudi sedenje v tišini in srkanje kave, sprehod s psom, branje knjige, reševanje križank, poslušanje glasbe in karkoli, kar vas malce umiri ter vam polepša dan. Naj vas prepričamo, da se tudi za ta čas splača budilko naviti kakšnih 15 minut prej. Ko boste nekajkrat poskusili, ne boste svojih minut zamenjali za nič na svetu. 

Kako pomembno je, da jutro začnete umirjeno in se na delo odpravite sproščeno, boste opazili tudi, ko se boste lažje zbrali, imeli več energije, bili bolj učinkoviti pri opravljanju nalog, sprejemali boljše odločitve glede prehrane ...

Da vam ne bomo solili pameti, prisluhnite, kaj ima o tem povedati športna psihologinja in vaditeljica joge Kim Majoranc

Kim v videu pove, da tudi sama ni imela jutranje rutine, kakršno ima danes. Zaradi tega ji je čez dan zmanjkalo časa za vse, kar je hotela početi in narediti, zato ji ni preostalo drugega, kot da začne svoje jutro bolj zgodaj. Ni si predstavljala, da je npr. jutranja telovadba sploh mogoča, kaj šele vstajanje ob 6.00. Danes ji gre to odlično od rok!

Kim opozarja, naj aktivnosti zjutraj ne bo preveč. Za začetek bo dovolj že ena kratka aktivnost, npr. pospravite posteljo ali nekaj minut berite. Kam pa je najbolje, da zjutraj uvrstite minutke zase? To ni pomembno, pravi Kim, vstavite jih tja, kamor vam najbolj odgovarja. Pomembno pa je, da je rutina vedno enaka. 

In še ena nenavadna jutranja aktivnost, za katero Kim pravi, da je popolnoma sprejemljiva, če vas le sprosti in je ne izvajate predolgo: igranje računalniških igric. Sama tega ne počne, pozna pa primere, ki to storijo zjutraj in se zaradi tega rajši prebujajo ter imajo odlično jutro.  

Si boste torej že jutri zjutraj vzeli kakšno minuto zase?

Kim Majoranc lahko poiščete na njenem Instagram profilu: Kim Majoranc