Nekateri ljudje nas opomnijo, česa si NE ŽELIMO

Nekateri ljudje nas opomnijo, česa si NE ŽELIMO (foto: pexels) pexels
21. 7. 2020

Oscar Wilde je zapisal: "Nekateri ljudje v nas porodijo veselje, kamorkoli pridejo, drugi pa, kadarkoli odidejo." Tudi zadnji so tu z namenom – da nas nekaj naučijo. Čeprav zaradi njih kdaj trpimo, nam ponujajo priložnost, da se obnašamo drugače kot oni in napredujemo v svojem razvoju. 

Vse, kar nam pride naproti v življenju, je pomembno za nas. Najboljše izkušnje pa so običajno ravno težke izkušnje. Včasih v določenem odnosu težko najdemo pozitivno plat, negativne izkušnje pa hitro zamajejo našo predstavo o svetu. In tu nastopi naša volja: sposobnost, da na stvari pogledamo drugače.

Ob ljudeh, ki nas prizadenejo, spoznamo, česa nočemo in kaj si (ne) želimo od življenja.

Kadar smo priča nepoštenosti, ali kadar nas drugi spravijo v slabo razpoloženje, je čas, da se zazremo vase in razmislimo o lastnih vrednotah. To je priložnost, da se zavemo svojih kvalitet in se še bolj zavzamemo za tisto, kar se nam zdi prav. 

Prevare, hladnost in egocentrizem na tem svetu povzročijo veliko zla. Če ste v stiku z ljudmi, ki generirajo negativno energijo, je najboljša strategija naslednja: zavedanje, da niste enaki. Da vi imate načela in vrednote. Da verjamete v dobro in se po tem ravnate.

Če nas nekdo samo izkoristi za dosego svojega cilja, je to pač njegova slabost. Mi smo še vedno pristni in vredni, četudi občutimo bolečino ob razočaranju. Ampak ta bo sčasoma izginila. S slabo karmo pa se bodo soočali tisti, ki so nas izkoristili. 

Ko smo v stiku z ljudmi, ki imajo slabe namene, lahko rastemo in se razvijamo v še bolj močne osebnosti. Ne smemo se predati samoobtoževanju, občutkom nemoči, nezadovoljstva ali krivice, pač pa še bolj okrepiti vero vase.

Včasih se moramo ločiti od ljudi, ki posedujejo negativno energijo. To je preventivni ukrep za ohranitev naše duše in srca. Čeprav je ločitev lahko zelo boleča, je to lahko včasih edina prava odločitev. Zato se ne smemo predolgo ukvarjati s krivico, ki nam je bila storjena, ampak moramo usmeriti pozornost vase in v svoj napredek.

Tisti, ki preveč pričakuje od drugih, bo vselej razočaran. Drugih pač ne moremo spreminjati, edino, kar lahko storimo je, da ne razočaramo sebe. Samo tako bomo dosegli notranji mir.

Življenje je prekratko, da bi zapravljali čas z ljudmi, ki niso vredni naše pozornosti in ljubezni. 

Vir: Conscious Reminder

Preberite še: