V življenju doživimo 3 ljubezni - vsako z drugačnim razlogom

V življenju doživimo 3 ljubezni - vsako z drugačnim razlogom (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2018

V življenju naj bi se zaljubili v tri različne tipe ljudi, v vsakega s svojim razlogom.

Prva ljubezen je tista, ki se zgodi, ko smo mladi.

To je tista ljubezen, ki jo doživimo v srednji šoli, na primer. Takrat smo mladi in ne vemo kaj veliko o ljubezni – razen tistega, kar vidimo v filmih. Vemo, da obstajajo čustva, prepiri in posteljne aktivnosti, sicer pa nismo ravno prepričani, kaj pravzaprav je ljubezen.

Gre za naivno ljubezen, nepraktično, filmsko ljubezen. Je tisto, kar mislimo, da je pravo glede na standarde, ki jih poznamo iz filmov in družbe. To ljubezen začnemo s prepričanjem, da bo to naša edina ljubezen in v mislih začnemo načrtovati prihodnost.

Ni pomembo, če se nam to v srcu ne zdi ravno prav ali pa če načrtujemo prihodnost, v kateri se sploh ne vidimo, saj v naši domišljiji vidimo, da bi naj ljubezen takšna bila.

Takrat nam je bolj pomembno, kako nas in naše razmerje vidijo drugi, kot tisto, kaj dejansko čutimo sami. Na družabnih omrežjih objavljamo skupne fotografije, da drugi vidijo, kako nam je lepo, kako je naše razmerje čarobno in popolno.

Druga ljubezen je tista, ki je najtežja.

Je ljubezen, ki nas nauči lekcije o tem, kdo smo, kaj pričakujemo od razmerja in kakšno ljubezen si resnično želimo.

Na žalost pa ta ljubezen ni ravno srečna. Ta ljubezen boli in prinaša bolečino, pogosto skozi majhne neresnice, drugič spet skozi manipulacijo, navadno čustveno. Druga ljubezen je navadno neuravnotežena in nezdrava ter je lahko sebična in narcistična.

Zaradi teh dejstev pogosto pride do drame in postanemo "natrenirani", da mislimo, da smo sami krivi. Počutimo se krive, ker smo vedno z njim/njo, čeprav vemo, da je to tisto, kar potrebujemo.

Ampak to, da smo ves čas z njim/jo, nam še vedno ne nudi tistega, kar si želimo občutiti in začnemo verjeti, da nismo dovolj ljubljeni, saj nam takšne ljubezni, ki jo iščemo, tista oseba ne vrača.

In namesto, da bi odnehali nad razmerjem, se ga oklepamo v upanju, da se bo nekega dne vse spremenilo in bo ta oseba spoznala, kako zelo nas ljubi.  

Ta čustveni "vrtiljak" je točno tisto, kar nas ohranja zasvojene s tem nezdravim razmerjem. Prebijamo se skozi najtežje trenutke, da bi dobili vsaj kanček čudovitih.

Tretja ljubezen je tista, ki je ne pričakujemo.

To je ljubezen, ki nam v preteklosti ni prišla niti na misel. Je drugačna in nova. S takšno osebo še nikoli do sedaj nismo bili. Tretja ljubezen je tista, ki je na videz prelepa, da bi bila resnična. Prepričani smo, da se ne bo obnesla in pripravljeni smo na vse možne ovire.

Včasih se zgodi neposredno po koncu prejšnjega razmerja in se nam celo zdi, da se bo, kot že mnogokrat prej, končalo z zlomljenim srcem.

Na začetku povezanosti ne moremo razložiti. Kaj je takšnega na tej osebi, da nas privlači? Preprosto spoznamo nekoga in, na veliko presenečenje, se ujamemo z njim/njo.

Ni težkih kompromisov, ni pritiskov. Nekako je očitno, da skupaj dobro delujemo s to osebo in na nek način se naš način življenja sklada z njenim.

In to je tisto, zaradi česar se dve življenji združita kot eno. Skupno življenje je točno tisto, kar ste si želeli. Tretja ljubezen je preprosta, obe strani se trudita v razmerju in ohranjata to čudovito ljubezen, zaradi česar več nimate tistega občutka, da vse počnete sami, kot ste to počeli pri drugi (2. točka) ljubezni.

Včasih je vložek v razmerju 50/50, drugič 20/80. Partner vas ima rad tako na slabe kot dobre dneve in obratno. In veste, kaj? Včasih vi niste srečni, včasih partner ni. Ampak to ne pomeni, da je to konec razmerja. Težave skušata rešiti s pogovorom, prepirom, petjem, risanjem, čemerkoli – in rešita lahko katerokoli težavo.

Ker to je ljubezen. Stvari funkcionirajo zato, ker se imata rada in želita biti skupaj. To je tista ljubezen, ki nam pokaže, zakaj se z drugimi ni obneslo.

Vir: swoon.theodysseyonline.com

Preberi še: