10 razlogov, da se danes odpravite v telovadnico

10 razlogov, da se danes odpravite v telovadnico (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2018

Nov teden – nova priložnost za trening! Dajemo vam razloge, zakaj bi morali tudi danes v telovadnico.

1. Vadba izboljša spomin. Še posebej primerna za to je aerobna vadba, ki ji dodate nekaj koreografije. Z rednimi treningi ne boste potrebovali opomnikov in seznamov za trgovino.

2. Imeli boste večjo samozavest. Ko resno začnete s športno aktivnostjo, boste opazili spremembe tudi na telesu. Izoblikovane mišice in vitka linija bo pozitivno vplivala na samopodobo.

3. Znebite se stresa po naravni poti. Še posebej v napornih dnevih bi si morali vzeti čas za šport. Ob tem se sproščajo hormoni sreče, ki izboljšujejo splošno počutje.

4. Zmanjšate možnosti za bolezni. S tem ko skrbite za zdravje in krepite imunski sistem, se izognete mnogim virusom, ki se širijo predvsem v tem obdobju.

5. Upravičeno pričakujete več energije. Čisto na začetku se bo zdelo, da to ne drži, ko pa se boste s športom ukvarjali dlje časa, boste komaj čakali, da spet obujete športne čevlje.

6. V možganih se vzpostavijo nove povezave in poti, kar omogoči lažje razmišljanje in večjo kreativnost.

7. Spodbudite prebavni sistem. Šport in prehrana gresta z roko v roki, kar se bo kmalu poznalo na boljšem fizičnem počutju.

8. Sprejemali boste boljše odločitve. Po vadbi bo telo klicalo po energijsko bogatih in zdravih obrokih, zato se boste izognili nezdravi prehrani. Prav tako se boste lažje osredotočili in bolj zbrano opravljali delo.

9. Razmislite o problemih. Šport zbistri misli, zato boste hitreje našli rešitev, ko se umirite in pogledate širšo sliko.

10. Počutite se srečnejše. Naredite preizkus. Ko boste imeli slab dan ali boste žalostni in razdraženi, se odpravite na tek ali v telovadnico. Opazujte, kako se vaše počutje spremeni po končanem treningu.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri