Adventna rekreacija

Aktivni vikend (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 11. 2011

Do božiča je še pet nedelj, prvi znanilci bližajočih se praznikov pa so že tu: trgovine so praznično okrašene, mesta so pripravljena na prižig tisočerih lučk, bliža pa se tudi obisk prvega izmed treh decembrskih dobrih mož, ki bo čarobnost pričaral predvsem otrokom. Izkoristite vikend in ga preživite aktivno, skupaj z vašimi malčki.

Pohodni družinski izleti

Okoli praznika svetega Miklavža se vsako leto zvrsti več pohodnih družinskih izletov, ki so primerni tudi za mlajše otroke in prvega že na zadnjo novembrsko nedeljo pripravijo v Prekmurju.

Start je ob desetih pri gasilskem domu v kraju Selo pri Moravskih Toplicah, v dveh urah pa boste opravili z osmimi lahkimi kilometri po čudoviti gorički pokrajini, mimo znamenite cerkve Rotunde in po tamkajšnji učni poti.

Informacije: www.moravske-toplice.com

Smučarski sejem

Znanilci zime so tudi smučarski sejmi, ki se v teh dneh pojavljajo skoraj povsod. Največjo tradicijo pa ima ljubljanski, ki že več kot 40 let poteka na Gospodarskem razstavišču. Največja smučarsko-sejemska prireditev v Sloveniji, kjer bodo prodajali rabljeno smučarsko opremo in predstavili smučarske centre, bo tokrat med 1. do 4. decembrom.

Informacije: www.snezinka.com