TO je ena največjih napak pri hujšanju! (Nasvet osebne trenerke)

TO je ena največjih napak pri hujšanju! (Nasvet osebne trenerke) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 12. 2022

Za dolgotrajne rezultate je pomembno, da se izogibate tej napaki!

V novi epizodi Aktivni podkasta smo gostili Evo Peternelj, osebno trenerko, ki številnim dekletom pomaga pri preoblikovanju postave, pa tudi pri vzpostavljanju zdravega odnosa do svojega telesa. 

Ravno nezdrav odnos do telesa pa je po Evinem mnenju tisti, zaradi katerega je hujšanje pogosto neuspešno. Če smo do sebe prestrogi, sicer lahko hitro izgubimo odvečne kilograme, a obstaja velika verjetnost, da jih bomo tudi hitro nazaj pridobili.

Podobno izkušnjo je Eva imela tudi sama. "Ko sem začela hoditi v fitnes, sem imela sem tudi svojo osebno trenerko in držala sem se zelo strogega jedilnika. Hitro sem shujšala, a težava je bila, da sem bila zelo stroga do sebe."

Hudo omejevanje je po Evinem mnenju bilo tisto, zaradi česar je vse izgubljene kilograme hitro tudi pridobila nazaj. "To se je dogajalo ravno pred prazniki, potem čez praznike pa sem si rekla, da si bom zdaj privoščila vse, kar si želim.

Težava pa je bila, da je moje telo bilo tako podhranjeno, da me je zadel nekakšen "val", ko nisem mogla nehati jesti sladkarij. Vse, kar sem v tistem času jedla, so bili piškoti, čokolade, sladice... Kot bi bila "odvisna" od sladkorja," pripoveduje Eva.

Prepričana je, da ravno s tem, ko smo prestrogi do sebe, zaidemo v ekstreme. "Vsi pa vemo, da noben ekstrem ne more trajati dolgo."

Za dolgotrajne, zdrave rezultate je torej pomembno, da ostajamo nežni do sebe ter se vseh sprememb lotevamo počasi in postopoma.

Celotnemu pogovoru z Evo prisluhnite tukaj: