Bananin tunel s karamelo

10. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bananin tunel s karamelo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Primerno za slavnostne trenutke. Pripravite že dan prej!

Za približno 20 kosov potrebujete

za testo:

  • 4 jajca
  • 3 1/2 žlice moke
  • 1 žlico kokosove moke
  • 4 žlice sladkorja
  • ščepec pecilnega praška
  • sol
  • višnjevo marmelado

za kremo:

  • 500 g smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 žlice stopljene želatine
  • 100 g mletih oreškov

za nadev:

  • 2 banani
  • 2 žlički sladkorja
  • 3 žlice kokosove moke
  • 1 žlico masla

za okrasitev:

  • karamelno glazuro in 10 karamelnih bombonov

Priprava

Za biskvit stepite rumenjak in sladkor. Primešajte še sneg beljakov, ki ste mu med stepanjem dodali malce soli, in nato še postopoma moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Testo nanesite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga v pečici, segreti na 200 stopinj, pecite toliko časa, dokler se ne obarva lahno rožnato. Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir in biskvit prerežite.

Olupite banani, ju povaljajte v kokosovi moki s sladkorjem in ju na hitro popecite na maslu. Počakajte, da se ohladita.

Smetani dodajte sladkor in jo čvrsto stepite. Primešajte še želatino in oreške.

Kvadraten silikonski model obložite s prozorno folijo in ga obložite z biskvitom. Premažite ga z marmelado in delom kreme. Nanjo položite pečene banane. Prekrijte jih s preostalo kremo in pokrijte z zadnjim delom biskvita. Kolač čez noč postavite v hladilnik. Prevrnite ga iz modela, ga prelijte s karamelno glazuro in potresite s karamelnimi bomboni.

Čas priprave: približno 45 minut + hlajenje čez noč.

Na kos približno 230 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek