Zbogom kilogrami!

16. 9. 2008

Možgani so tisti, s katerimi hujšamo. Vse je v glavi. To dobro veste tudi sami. Zlasti takrat, kadar jeste, ko sploh niste lačni. No, tudi vonj je pri jedi zelo pomemben. In pri izgubljanju teže je v veliko pomoč. Lahko ga namreč pretentate.

Malce vaniljeve esence kanite na lep bel kamen in ga postavite v prostor, kjer se največ zadržujete. Vonj bo pregnal željo po sladkem. In še dodaten nasvet: pri kuhanju uporabljajte čili ali tabasko. Pekoča hrana zmanjšuje občutek lakote.

Sladkanje je dovoljeno

Ampak sladkajte se na zvit način. Brez sladoleda ni poletja, tega se zavedamo vsi. To pomeni, da si lahko tu pa tam privoščite kepico, ki pa naj bo sadna, in ne mlečna. Sadni sladoled ima manj kalorij. Torej si namesto čokoladne kepice raje privoščite melonino ali limonino.

Pitje preganja lakoto

Vsako uro popijte četrt litra vode. Najbolje je, če ji dodate malce limone ali limete. Več vode boste spili, manjši bo občutek lakote v želodcu. V službi imejte vodo kar na mizi, tako je ne boste pozabili piti.

Prosim, brez kruljenja v želodcu

Nikoli ne pozabite na zajtrk. Nemastna skuta z nekaj kapljicami limoninega soka in sadjem ali svežimi začimbami. Zagotovo dopoldne ne boste občutili lakote. Tudi seme trpotca je lahko zelo učinkovito. Dvakrat na dan denite žličko semena v dva decilitra soka in spijte.

Glikemični indeks

Bodite pozorni na glikemični indeks. Višji je, prej boste občutili lakoto in prej se boste ozirali po hladilniku, kaj bi dali v usta. Zato izbirajte živila z nižjim glikemičnim indeksom; sadje, zelenjava, polnozrnati izdelki …

SOS z akupresuro

Seveda se lakoti ne boste mogli popolnoma izogniti. In ko vas bo popadlo, da bi se pregrešili, si poskušajte pomagati z akupresuro. Od 20 do 30 sekund pritiskajte na vdolbinico med nosom in ustnicami. Napad bo izginil.

Najboljše vaje za vitko linijo

1. Čvrsta ritka

Vaja je idealna, če želite učvrstiti svojo ritko. Na tla se postavite na vse štiri in potem izmenično dvigajte levo in desno nogo, vsako po 10-krat. Z vajo boste učvrstili tako zadnjo plat kot tudi stegna.

2. Močne roke

Pripravite si stol, počepnite s hrbtom proti njemu in se nanj oprite z rokami. Počasi se spuščajte gor in dol. Vajo ponovite najmanj 2-krat. Hkrati z rokami boste utrjevali tudi noge.

3. Lepe noge

Lepe noge so sanje vsake ženske. Noge dajmo skupaj in se 20-krat zaporedoma postavimo na prste in spustimo na tla. Z rednimi vajami bodo vaši gležnji postali bolj vitki, izboljšalo pa se vam bo tudi ravnotežje.

4. Super telo

Kupite si kolebnico in jo vsak dan preskakujte na mestu. Vadba naj traja od 9 do 15 minut. Preskakovanje kolebnice je odlično za telo, saj delajo vsi deli telesa, močno pa se vam bo povečala tudi telesna pripravljenost.