Ingverjevi mafini s pomarančo in korenjem

Ingverjevi mafini s pomarančo in korenjem (foto: Luka Arnuš) Luka Arnuš
2. 12. 2017

Na eksotičen okus ingverja se moramo najprej privaditi, ko pa z njim sklenemo prijateljstvo, je najbolje, da ga predvsem v zimskem času v majhnih količinah uživamo redno. Predlagamo ingverjeve mafine s pomarančo in korenjem.

Za 12 mafinov potrebujemo:

Postopek priprave mafinov je zelo preprost, z merjenjem v mililitrih in jušnih žlicah pa ga še poenostavimo.

Suhe sestavine:

  • 300 ml mehke pirine moke
  • 200 ml polnozrnate pirine moke
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 1 noževa konica sode bikarbone
  • 100 ml mletih mandljev
  • cimet
  • ščepec soli

Mokre sestavine:

  • 2 jajci
  • 50 ml rjavega sladkorja
  • 250 ml naribanega korenja
  • 2 jušni žlici naribanega svežega ingverja
  • 50 ml pomarančnega soka
  • 100 ml sojinega jogurta (lahko nadomestite z navadnim, gostim jogurtom)
  • naribana lupinica 1 pomaranče iz ekološke pridelave
  • 100 ml oljčnega olja
Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki za mafine.

2. Za mafine posebej zmešamo vse suhe in vse mokre sestavine. Nato z lopatko suhe sestavine primešamo k mokrim.

3. Maso z žličko razdelimo v modelčke za mafine ter pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.

4. Pečene mafine ohladimo, zložimo v neprodušno zaprto posodo in shranimo v hladilniku, kjer se ohranijo nekaj dni.

5. Pojemo ogrete na sobno temperaturo z žlico dobre marmelade.

Katja Mrzel, pobudnica društva Zeleni ponedeljek, nutricionistka in mojstrica hranjenja, foto: Luka Arnuš

Preberite še: Ingver - za ploske trebuhe in odpornost telesa

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri