Pečemo sladko testo...
Za 20 kosov potrebujete:
- 250 ml mleka
- 20 g svežega kvasa
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 500 g moke + moko za delovno površino
- ščepec soli
- 100 g masla
- nastrgano lupinico ½ limone
Za nadev:
- 100 g pasirane skute
- 40 g sladkorja v prahu
- 1 žlico praška za vaniljev puding
- 150 g mletega maka
- 150 g slivove marmelade
- 150 g marelične marmelade
- 1 žlico zamrznjenega ribeza
Za drobljenec:
- 20 g masla
- 20 g drobno mletega sladkorja
- 40 g moke
Priprava:
1 Zmešajte mleko, kvas in 1 žličko sladkorja ter vse skupaj 5 do 10 minut pustite vzhajati na toplem.
2 Moki primešajte preostali sladkor in vaniljev sladkor ter dodajte sol, rumenjak, limonino lupinico in pripravljeno kvašeno mešanico. Primešajte še ohlajeno stopljeno maslo in zamesite gladko testo. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in ga na toplem pustite vzhajati 30 minut.
3 Testo pregnetite in odvzemite tri četrtine. Na pomokani delovni površini ga razvaljajte v pravokotnik (28 x 35 cm). Položite ga na papir za peko v pekaču. Iz preostalega testa zvaljajte tanke trakove in iz njih naredite mrežo povrh testa.
4 Skuti primešajte sladkor in prašek za puding. Mrežo premažite s stepenim jajcem in v prostorčke razporedite pripravljene nadeve. Na sredino skutnega nadeva razporedite ribez.
5 Iz masla, sladkorja in moke naredite drobljenec in ga potresite po nadevih. Kolač približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na kose.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?