Rahle jagodne rezine

29. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rahle jagodne rezine (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Mehak biskvit in sladki poletni sadeži – nebeško!

Za 20 kosov potrebujete

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 70 g moke
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
  • 50 g jedilnega škroba
  • 1 zavitek pecilnega praška

In:

  • 800 g jagod
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 5 listov želatine
  • 300 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor, limonino lupinico in sol. Primešajte še moko, škrob in pecilni prašek. Na koncu previdno primešajte še sneg. Zmes porazdelite po dnu pekača, obloženega s papirjem za peko, in jo pogladite. Pecite 10 do 12 minut.

Jagode očistite. Polovico jih stresite v skledo, jim dodajte sladkor in jih pretlačite s paličnim mešalnikom. Želatino namočite in jo ožemite. Nato jo stopite in jo primešajte pireju. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte pireju takoj, ko ta začne želirati. Dve tretjini preostalih jagod zrežite na majhne koščke in jih primešajte kremi.

Okoli pečenega testa namestite okvir, biskvit premažite s kremo in kolač za približno 3 ure postavite v hladilnik. Okrasite s preostalimi jagodami in ga zrežite na kose.

Čas priprave: približno 60 minut + hlajenje 3 ure.

Na kos: približno 140 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek