Z lososom boste poskrbeli za zdravo malico med delom, kar bo dobro vplivalo tudi na vašo produktivnost in počutje, saj o napihnjenosti ne bo ne duha ne sluha.
Pomislite, kaj se zgodi, kadar za malico pojeste nekaj kosov pice ali se ustavite v bližnji restavraciji s hitro hrano. Po obroku vas zajame utrujenost, začnete se potiti, produktivnost upade in najraje bi pobegnili domov na kavč. Verjetno vam po malici zadiši še čokolada in nekaj piškotov ...
Kaj pojeste zjutraj in med delom, pomembno vpliva na vaše počutje. Izbira je vaša: ali boste po malici polni energije in ponovno pripravljeni na delo, ali bo šlo vse samo še navzdol?
Če pripravite nekaj zdravega kot so lososovi kruhki (vse pripravite doma, s seboj vzemite prepečence in žličko), vam ni potrebno skrbeti ne za kalorije, niti za produktivnost. Pa tudi ostale odločitve glede prehrane bodo verjetno boljše, kot bi bile po sočnem hamburgerju. Losos ne vsebuje le omega-3 maščobnih kislin, ampak tudi beljakovine in vitamin B12. Pomanjkanje slednjega boste opazili po izjemni utrujenosti, šibkih mišicah, mravljinčenju, bolečem jeziku, tudi depresiji.
Za vse ljubitelje lososa, imamo še dva recepta:
- Ste že pripravili lososa na takšen način?
- Recept za odlično spomladansko kosilo z lososom tekmovalca oddaje MasterChef Slovenija
Za kruhke pa pripravite naslednje sestavine:
- 1 dcl belega vina
- 1 file lososa brez kosti in kože
- 1 file dimljenega lososa
- 6 žlic grškega jogurta (brez maščob)
- 1 žlica limoninega soka
- 4 žlice gorčice
- ščep soli
- ščep popra
- 1 nasekljana šalotka
- 2 žlici nasekljanega drobnjaka
- krekerji, prepečenci ali majhni kruhki za serviranje
V ponvi na hitro podušite file lososa v vinu (5 do 6 minut) in ga odstavite.
V drugi posodi zmešajte grški jogurt, limonin sok, gorčico, sol in poper. Na koncu vmešajte šalotko. Oba fileja lososa razrežite na manjše kose in ju vmešajte. Nazadnje vse skupaj posujte z drobnjakom.
Če želite, lahko skledo za nekaj minut postavite v hladilnik in postrežete hladno, ali pa jo z žličko takoj nadevate na prepečence in si privoščite prigrizek.
Za vse, ki boste malico pripravili zvečer in jo naslednji dan odnesli s seboj na delo, jo hranite v hladilniku (tudi v službi, dokler je ne boste pojedli). In ne, vaše delovno mesto ne bo "smrdelo" po ribah.
*NAMIG: Poleg kruhkov se dobro prileže narezan paradižnik, paprika in druga zelenjava.
Ker kuharski nasveti niso nikoli odveč, preverite še tega: