Okusni in zdravi prigrizki za vsak dan

13. 9. 2011 Promocijsko sporočilo

Ob hitrem življenjskem tempu se premalokrat zavemo, kako pomembna je uravnotežena prehrana za naše zdravje.  Ste se že kdaj vprašali, kako bi lahko razne prigrizke, ki se jim včasih ne moremo upreti med spremljanjem najljubšega TV programa, nadomestili z jedmi, ki so okusne in obenem tudi zdrave?

Mleko in mlečni izdelki spadajo med tista osnovna živila, ki bi jih v skladu s prehranskimi priporočili morali vsakodnevno vključevati v naš jedilnik. Vsebujejo namreč veliko hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za svoje delovanje in razvoj. Raznolikost mlečnih izdelkov pa nam omogoča, da lahko za vsako priložnost izberemo tiste, ki najbolj ustrezajo našim prehranskim potrebam, okusu in počutju.

Jogurt, najbolj priljubljen fermentiran mlečni izdelek, je lahko prebavljiv in pomaga ohranjati zdravo črevesno mikrofloro. Lahko ga uživamo samostojno, nepogrešljiv pa je tudi pri pripravi zdravih in osvežilnih sladic.

Sir je eden najbolj razširjenih mlečnih izdelkov. Zaradi bogate vsebnosti kalcija in beljakovin je koristen za naše zobe in kosti. Aminokisline iz mlečnih beljakovin pa pripomorejo k rasti in obnovi mišičnih vlaken. Pestra izbira sirov glede na vrsto mleka, čas in potek zorenja ter vsebnost vode in maščob, nam omogoča pripravo zanimivih in pestrih prigrizkov za čisto prav vsak okus. Z dodatkom na primer sadja ali zelenjave lahko sestavimo okusen in uravnotežen obrok.

Mleko krepi

Več na www.mlekokrepi.si