Ideje za zdrave prigrizke za filmske večere

Ideje za zdrave prigrizke za filmske večere (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2021

Popoln filmski večer sestavljajo tudi odlični prigrizki! Ti pa so lahko včasih precej nezdravi. Preverite 5 idej za zdrave in okusne prigrizke, ki si jih brez slabe vesti lahko privoščite ob gledanju filmov.

Sadje, oblito s čokolado

Večina sadežev je bogatih z vitamini, minerali in vlakninami. Pripravite si stopljeno temno čokolado ter z njo oblijte svoje najljubše sadeže.

Avokadov namaz ("Guacamole")

Avokado je izjemno hranljivo živilo, bogato z vitamini in minerali. Odličen učinek ima lahko na vaše zdravje, prav tako pa je vsestranski v kulinariki. Iz avokada lahko naredite denimo guacamole, ki ga lahko uživate v kombinaciji s priljubljenimi krekerji ali zelenjavo.

Pražena čičerika

Zelo vsestransko živilo, ki je hkrati tudi neverjetno hranilno. Čičerika je odličen vir beljakovin in nekaterih mineralov, pražena čičerika pa je okusen in hrustljav prigrizek. Začinite jo po svojem okusu - dodajte čili, mediteranske začimbe, papriko v prahu... Možnosti so neskončne!

Humus

Iz čičerike lahko naredite tudi odličen namaz! Tega lahko potem preprosto namažete na kruh in nanj dodate svežo zelenjavo, ali pa ga jeste kot pomako za zelenjavo. Priljubljena kombinacija je denimo humus in korenje.

Zelenjavni čips

Različno zelenjavo lahko na tanko narežete, začinite po okusu in jo spečete v pečici pri nižji temperaturi, dokler ne postane hrustljava. Uporabite lahko tudi sušilec. Od zelenjave so najpogosteje uporabljene rdeča pesa, buča, korenje in kodrolistni ohrovt. Od začimb pa se ponavadi uporabljajo česen v prahu in paprika v prahu, za dodaten okus pa lahko uporabite tudi kvasne kosmiče.