Basmati riž z zelenjavo

8. 4. 2009

Sestavine za 1 osebo: korenček, 1/ 2 zelene bučke, šalotka, 2 žlički masla, žlička mandeljnov v paličicah, sol, poper, 1 posušen čili, noževa konica kardamona, košček cimetove skorje, 40 g basmati riža, 100 ml juhe, žlička korint (vrsta rozin), 40 g graha.

PRIPRAVA:

1. Korenje operite in olupite. Bučko operite in očistite. Ob-oje narežite na rezine. Šalotko olupite in narežite na kocke.

2. Žličko masla segrejte v teflonski ponvi. Mandeljne pražite 2 minuti, nato dodajte korenček in bučko ter na kratko popecite. Po želji začinite s poprom in soljo.

3. Žličko olja segrejte v loncu in v njem dušite šalotko. Dodajte čili, kardamon in cimet. Vmešajte riž in pecite 4 minute. Zalijte z juho. Dodajte mešanico mandeljnov in zelenjave. Umešajte korinte in grah. Solite in poprajte ter 20 minut kuhajte.

Čas priprave: 30 minut

376 kcal; B: 10 g; OH: 51 g; 14 g maščobe

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri