Bučke in feta sir so popolna poletna kombinacija! Preverite, kako z njimi pripravite hiter, omamno dober kruh.
Potrebujete:
- 400 g moke
- 50 g ovsenih kosmičev
- 2 manjši bučki
- 70 g feta sira
- 280 g pinjenca
- 1 jajce
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1,5 čajne žličke sode bikarbone
- Ovseni kosmiči ali sončnična semena za posip
- Sol po okusu
Priprava:
1. Bučke operite, očistite ter grobo naribajte. Stresite jih v cedilo, primešajte jim žličko soli ter počakajte 20 minut, da izpustijo vso odvečno tekočino. Kanseje jih še dodatno ožmite s kuhinjsko krpo, da iztisnete čim več tekočine.
2. V skledi najprej premešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol. Nato dodajte še feta sir, bučke ter ovsene kosmiče in ponovno dobro pomešajte. Na koncu počasi vlijte še pinjenec in premešajte, da nastane enotno in lepljivo testo. Bodite pozorni, da testa ne mešate predolgo.
- Preberite tudi: RECEPT: kako pripraviti bučkine slane palačinke?
3. V ločeni posodi razžvrkljajte jajce.
4. Pekač za kruh obložite s peki papirjem in vanj stresite dobljeno zmes. razporedite jo po pekaču in pogladite. Zmes po vrhu premažite z jajcem, nato pa potrosite ovsene kosmiče ali sončnična semena (lahko tudi kombinacijo obojega).
5. Kruh pecite 40 do 60 minut pri temperaturi 200°C. Pečen je takrat, ko se naredi zapečena skorjica, testo v notranjosti pa ni več mokro in lepljivo. Kruh nekaj minut hladite v pekaču, nato pa ga lahko odstranite, dokončno ohladite in postrežete.
- Preberite tudi: Vse, kar morate vedeti o LEDENIH POTOPIH