RECEPT: Korenčkovi in bučkini mafini za zajtrk

3. 2. 2018
Deli
RECEPT: Korenčkovi in bučkini mafini za zajtrk (foto: profimedia)
profimedia

Verjetno se zavedate velikega pomena zajtrka, vendar je včasih težko vstati nekaj minut prej in si pripraviti zdrav ter okusen obrok. Da ne boste prikrajšani, že večer prej specite zelenjavne mafine, ki jih lahko pojeste na poti v službo ali za malico.

Še posebej bodo všeč ljubiteljem zelenjave, ki je tokrat nadomestila čokolado, zaradi katere imamo vedno slabo vest.

Za pripravo 6 do 8 zdravih mafinov potrebujete:
  • 2 jajci
  • 3 velike korenčke (naribane)
  • 1 skodelico naribanih bučk
  • 4 posušene paradižnike
  • 3 žlice sesekljanega timijana
  • 4 žlice olivnega olja
  • ⅔ skodelice moke
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • ščep soli
  • semena po izbiri

Pečico segrejte na 200 stopinj. V prvi posodi zmešajte korenje, bučke, paradižnik, timijan in olivno olje. Na koncu dodajte jajca in dobro premešajte.

V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol in semena. Mi imamo najraje bučna in sončnična.

korenje

Suhe sestavine vsujte v mokre in premešajte z žlico. Z mešalcem naredite gladko maso, ki jo po okusu lahko dodatno začinite.

Premažite pekač z maslom ali vanj položite podstavke za mafine. Z žlico napolnite vsak podstavek do polovice oziroma tako, da enakomerno razporedite maso. Za piko na i potresite s semeni in postavite v pečico za približno 20 minut. Počakajte, da se mafini ohladijo in prigriznite!

Mafine hranite v zaprtem in hladnem prostoru največ tri dni. Zelenjavo lahko zamenjajte za svojo najljubšo oziroma sezonsko in se poigrate z okusi.

Preberite tudi:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"