Tek

5. Hop na Grad – tek za otroke na Pediatrični kliniki

19. 4. 2023
Deli
5. Hop na Grad – tek za otroke na Pediatrični kliniki (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

16. aprila je v Ljubljani s štartom pred Pediatrično kliniko potekal že 5. Hop na Grad – dobrodelni tek po ljubljanskih ulicah, ki se ga je udeležilo okoli 1300 tekaških navdušencev.

Petič in z dvema letoma premora je drugi pokoronski tek ponovno odlično uspel. Teklo nas je skoraj 1300 tekačev, letos rekordno število otrok – več kot 500. Tek je ponovno združil ljudi vseh starosti, ki so skupaj že petič v zelo hladnem nedeljskem jutru dvignili temperaturo pred Pediatrično kliniko in se podali v dir. Nekateri po ravnem, drugi pa kar v klanec, na Grajski grič.

Množica tekačev je tokrat živo rumeno obarvala ulice ter oblikovala valovito sončno pot na Ljubljanski grad, zato nam sonca ni prav nič manjkalo.

Z več kot 20.000 evri zbranega denarja smo celo presegli cilje.

Zbrane je tokrat najprej pozdravil podžupan Mestne občine Ljubljana, gospod Boštjan Koritnik, potem pa še predstavnik našega glavnega soorganizatorja, Založbe Rokus Klett, g. Primož Zupan, izvršni direktor za nove poslovne modele in inovacije. Po vremensko gledano nič kaj obetavni soboti ter hladnem nedeljskem jutru je dobro vzdušje ogrelo srca in tekači so s svojimi nasmehi ogreli zrak okoli Pediatrične klinike. 

Na odru nista manjkala nepogrešljiva Žiga X Gombač in Uroš Bitenc, ki sta nesebično z nami že od samega začetka. Tudi tokrat se jima je na odru pridružila zdaj 16-letna Yona. Tekače sta ogreli predstavnici studia F45, z glasbenimi vložki so za vzdušje poskrbeli še Kristjan Crnica, skupina IMSET in Trkaj. Ves čas, že od ranih jutranjih ur, je s prizorišča oddajal Radio Antena, prav tako naš zvesti spremljevalec že od prve izvedbe teka.

promocijsko gradivo

V štartno-ciljnem prostoru so se vsi udeleženci, tako tekači kot njihovi navijači, lahko sladkali z zdravimi bonboni La Popsi, palačinkami iz najhitrejšega Palačinkomata na svetu, okrepiti se je bilo mogoče tudi s prigrizki, ki jih je priskrbel Kaval Group, na voljo so bili sadje, napolitanke in limonada.

Tek je potekal brez večjih zapletov, že najmlajši tekači so nam ponovno pokazali svojo zagnanost. Zmagovalci na dvo - in šestkilometrskih progah so tekli kot rakete. Teka se je letos udeležila tudi naša olimpijka, atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je sicer nesebično prepustila zmago neprofesionalnim, a vseeno hitrim tekačicam.

"Z izkupičkom 20.100 evrov smo neizmerno zadovoljni, saj nam bo že tretjič zapored uspelo kupiti več, kot smo predvidevali. Denar bomo namenili za nakup kar dveh kirurških naglavnih lučk in kirurgom osvetlili pot, kot je hudomušno rekel dr. Kordič, predstojnik oddelka za otroško kirurgijo.

Poleg tega se je znova izkazalo, da ne samo medicina, tudi življenje je timski šport in skupaj smo zagotovo močnejši. To je dokazala dobra volja vseh udeležencev: tekačev, njihovih družin, prostovoljcev, sponzorjev in podpornikov," sta povedala izr. prof. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, ter doc. dr. Nina Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki.

Zdravnika nadaljujeta, da brez podpornikov tek ne bi bil mogoč:

"Najlepša hvala vsem tekačem, prostovoljcem, Športnemu društvu Povodni mož, pokroviteljem in podpornikom, voditeljema, ambasadorjem teka, skratka vsem, ki ste pripomogli, da je 5. Hop na Grad potrdil, da gre res že za tradicionalni vesel, nasmejan in pogosto tudi čustven dogodek.

Kot je rekel Gal, eden od zmagovalne trojice na trikilometrskem teku: 'Pravi zmagovalci so oni,' in pokazal na okna Pediatrične klinike, kjer so se risali obrazi malih radovednih bolnikov. Bravo, Gal, za tako plemenito izjavo!

Zagotovo pa gre največja zahvala za uspešno izvedbo dogodka našemu glavnemu partnerju in pokrovitelju, Založbi Rokus Klett, brez katere tek v taki obliki ne bi bil mogoč, nenazadnje pa največje število prostovoljcev prihaja prav iz njihovih vrst."  

Veselimo se srečanja prihodnje leto!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ