Odprte so prijave na 8. Triglav tek

17. 5. 2019 Promocijsko sporočilo

Tradicionalni Triglav tek bo 7. septembra znova prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Rekreativni tekači vseh generacij lahko svojo udeležbo že potrdijo na spletni strani Triglavtek.si. Po prijavi na katerokoli od petih preizkušenj se lahko brezplačno udeležijo tudi vodenih tekaških vadb, ki se po 13. maju začenjajo v Ajdovščini, Ljubljani in na Brdu pri Kranju.

Navdušeni tekači in tisti, ki si v življenje želijo vnesti več gibanja, lahko že danes oddajo svojo prijavo na 8. Triglav tek. S petimi preizkušnjami, ki so prilagojene ljubiteljem rekreacije vseh generacij in stopenj pripravljenosti, so v Zavarovalnici Triglav poskrbeli, da bo vsakdo med njimi našel pravi izziv zase. Tekači lahko izbirajo med družinskim tekom na 3,4 km, poslovnim štafetnim tekom na 3 x 3,4 km, tekom na 10 km in polmaratonom. Za otroke bo organiziran tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Zgodnje in najugodnejše prijave na edini športni dogodek, ki tekačem odpira vrata v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju, so možne do četrtka, 20. junija. V tem času bodo tekači za prijavo na polmaraton in tek na 10 km odšteli 20 EUR, za prijavo na poslovni štafetni tek 50 EUR na ekipo in za družinski tek 6 EUR na člana družine, medtem ko je udeležba na otroškem teku brezplačna.

Ljubitelji gibanja na prostem bodo svojo udeležbo na 8. Triglav teku na spletni strani dogodka lahko potrdili tudi po tem datumu, vendar bo prijavnina višja.

Brezplačne priprave pod vodstvom izkušenih trenerjev

Ljubitelji rekreacije si bodo s prijavo na Triglav tek zagotovili tudi možnost brezplačne udeležbe na pripravljalnih tekaških vadbah, ki bodo potekale po več slovenskih krajih. Po 13. maju se te že začenjajo v Ajdovščini, na Brdu pri Kranju in v Ljubljani:

- v Ajdovščini se bodo ljubitelji teka pridružili treningom ŠD Tekači Vipavske doline, ki bodo do konca junija potekali vsak torek in četrtek med 19. in 20. 30 uro. Zbirno mesto je Športni park Pale, Mladinski hotel, Cesta IV. Prekomorske 61 A, ob teniških igriščih.

- na Brdu pri Kranju bodo treningi s Klemnom Dolencem do konca junija potekali ob četrtkih, med 18. in 19.30 uro. V drugi polovici avgusta pa bodo priprave na Triglav tek potekale dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih med 18. in 19.30 uro. Zbirno mesto je na zelenici, pri kozolcu, za hotelom Brdo.

- ljubljanski tekači se bodo pod mentorstvom izkušenih trenerjev Pulz športa na 8. Triglav tek pripravljali ob ponedeljkih in četrtkih. Ob ponedeljkih bodo z vadbami začeli ob 18.30 v Tivoliju, na koncu levega parkirišča, ob četrtkih pa ob 19. uri pri Živalskem vrtu.

Z vadbo pod budnim očesom tekaških trenerjev bodo ljubitelji rekreacije spoznali in nadgradili tekaško tehniko ter poskrbeli za ustrezno pripravo na izbrani tekaški izziv. Brezplačne vodene tekaške vadbe so namreč primerne za tekače vseh generacij in stopenj pripravljenosti, saj so prilagojene tako ljudem brez predznanja kot tudi izkušenim športnikom.

Organizatorji dogodka bodo v naslednjih mesecih poskrbeli, da bodo pripravljalni treningi potekali tudi v drugih slovenskih krajih. Na ta način v Zavarovalnici Triglav preko dogodka Triglav tek navdušenim rekreativnim športnikom in tudi tistim, ki bi v svoje življenje radi vpletli več gibanja, a ne najdejo motivacije za to, približujejo zdrav življenjski slog in omogočajo varno pripravo na edinstveni tekaški dogodek.