Praznik teka, ženske solidarnosti in dobre zabave že to soboto

23. 5. 2019 Promocijsko sporočilo

Ljubljanski park Tivoli bo v soboto 25. maja odet v koralno rdečo barvo. Tekačice iz cele Slovenije se bodo podale na 5 in 10 kilometrsko progo in pri tem darovale svoje tekaške korake za višji cilj s sodelovanjem v dm iniciativi Združimo korake. 14. dm tek bo spremljal glasbeni nastop Čukov in raperja Challe Salleta. Organizatorji k spodbujanju tekačic in zabavi z glasbenim programom brezplačno vabijo vse navijače.

25. maja bodo Tivoli preplavile tekačice iz cele Slovenije. Po večmesečnih tekaških pripravah se bodo podale na tekaške proge. Vse sodelujoče na dm teku bodo svoje korake darovale za vseslovensko iniciativo Združimo korake. Z njo želi dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozaveščati o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbujati vse Slovence in Slovenke k aktivnemu življenjskemu slogu. Korake vseh tekačic 14. dm teka bo dm pretvoril v donacijo slovenskim osnovnim šolam. Korake se bo zbiralo vse do meseca decembra z različnimi aktivnostmi po celi Sloveniji in v dm prodajalnah. Donacijo, v obliki prehranskih izdelkov iz trajnostne pridelave in pripomočkov za zabavne učne ure gospodinjstva, bodo podarili vsem 5. in 6. razredom osnovnih šol po Sloveniji.

 Na 14. dm teku nastopajo Čuki in Challe Sale!

 Navijači so pomemben del dm teka za ženske, saj bodrijo tekačice v pomembnih trenutkih starta in cilja. Z različnimi aktivnostmi na dm teku in z zanimivim programom, ki ga bosta povezovala karizmatična Klemen Bunderla in Klemen Bučan, bo poskrbljeno za zabavno sobotno druženje. Za glasbeni program bodo, kot vsa leta doslej, poskrbeli Čuki, staroste slovenske pop glasbene scene. Bolj urbane ritme pa bo prvič ubral raper Challe Salle, ki se je z uspešnicami, kot so Lagano, Poln kufr, Gud vajb in Letim prikupil slovenski javnosti in trenutno, tudi zaradi 33 milijonov ogledov na You Tube-u, nosi naslov najbolj priljubljenega slovenskega raperja.

Vstop na dogodek v parku Tivoli je za navijače brezplačen. Pridružite se lahko že na ogrevanju tekačic ob 9. uri. Start prvih tekačic bo ob 9.30. Priznanja tekačicam bodo podelili ob 13. uri, ko se bo začel tudi glasbeni program. Prihajajoča sobota bo v znamenju že 14. dm teka, zabave in druženja.