Spletne priprave na jubilejni 15. dm tek za ženske z Jakovom Fakom. Čas je za akcijo!

Spletne priprave na jubilejni 15. dm tek za ženske z Jakovom Fakom. Čas je za akcijo! (foto: promocijski materiali) promocijski materiali
17. 4. 2020 Promocijsko sporočilo

dm je v luči trenutnih razmer že prestavil največji tekaški dogodek dm tek za ženske, ki letos obeležuje 15. obletnico. Vseslovenski praznik teka v ljubljanskem parku Tivoli se bo odvil 5. septembra, do takrat pa bodo vsem prijavljenim tekačicam omogočili priprave preko spleta. Prvi trening lahko že opravite s pomočjo nasvetov najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka.

Nasvete za trening najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka si lahko ogledate TUKAJ.

Sestavni del vsakoletnega dm teka za ženske so tudi brezplačne skupinske priprave v večjih slovenskih mestih, ki pa jih letos ne bo možno izvesti v zastavljenih okvirjih. “Kljub trenutni situaciji, vsakoletnih treningov za 15. dm tek ne odpovedujemo, temveč jih selimo na splet,” so sporočili iz drogerie markt Slovenija, kjer bodo vse do konca julija prijavljenim tekačicam omogočili spletne treninge pod vodstvom različnih športnih strokovnjakov in trenerjev. “V obdobju (samo)izolacije je poglavitnega pomena, da krepimo svoj imunski sistem, ostanemo fizično aktivni in zdravi. V tem času za svoje zdravje najraje poskrbim z rednimi sprehodi, obenem pa doma lahko opravimo številne vaje za moč, ki bi jih rad delil tudi z vami, da boste septembra karseda dobro pripravljeni za dm tek,” svetuje vrhunski športnik Jakov Fak, ki je kot prvi pripravil seznam vaj, s katerimi boste lahko tudi v udobju svojega doma na varen način ohranili dobro fizično pripravljenost.

Med trenerji tudi postavni Franko Bajc

Svoje zaupanje v največji tekaški dogodek za ženske na prostem je že izkazalo več kot 3500 ljubiteljic teka, pri dm pa so prepričani, da se bo številka do septembra še povečala. Spletne treninge bo skozi spomladanske in poletne mesece vsak četrtek pripravljalo 15 trenerjev z različnih področij, med drugim profesionalni osebni in kondicijski trener Matej Cankar, vaditeljica športne rekreacije, zdrave vadbe in učiteljica joge Simona Glavan ter osebni trener Franko Bajc, ki se je večini predstavnic nežnejšega spola v spomin vtisnil kot tekmovalec šova Zvezde plešejo. Pod njihovim okriljem boste z raznovrstnimi treningi do septembra popolnoma pripravljene za tekaško preizkušnjo, za katero so podaljšali obdobje nakupa startnin po ugodnejši ceni. Nakup startnin bo do 14. avgusta možen po znižani ceni 25,60 EUR. Več informacij o dm teku je na voljo na spletni strani dogodka.