VIDEO: 4 top krepilne vaje za tekače (+ ideja za slasten obrok po treningu)

VIDEO: 4 top krepilne vaje za tekače (+ ideja za slasten obrok po treningu) (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2019

Poseben športni dogodek Rio Mare Parenzana Maraton se nezadržno bliža, zato so priprave nanj že v polnem teku. Tokrat razkrivamo vaje za krepitev mišic, ki jih je za nas pripravila trenerka športne rekreacije in simpatična vlogerka Anja Susič.

Učinkovite vaje za ogrevanje so izjemnega pomena, prav tako pa pripomorejo k pravilni drži in tehniki teka. Poleg vaj za krepitev mišic in pravilne tehnike teka je za doseganje dobrih rezultatov pomembna tudi zdrava prehrana, zato v nadaljevanju ne spreglejte slastnega in zdravega recepta kulinarične navdušenke Ane Žontar Kristanc.

Za pravilno tehniko teka moramo okrepiti noge in trup, pozornost pa moramo nameniti tudi drugim gibalnim sposobnostim, kot so:

  • moč,
  • koordinacija,
  • gibljivost posameznih mišic in
  • ravnotežje.

K izboljšanju tekaškega koraka bodo tako pripomogle tudi vaje, ki krepijo sprednje stegenske mišice ali povečajo gibljivosti zadnje stegenske mišice – prav te Anja predstavlja v svojem novem videu.

Pri vadbah ne pozabite poslušati svojega telesa in intenzivnost vadbe prilagoditi svojim zmožnostim. Preverite Anjine nasvete in jo v teh tednih pridno spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer bo podeljevala startnine za Rio Mare Parenzana Maraton, te pa si lahko prislužite tudi prek uredništva aktivni.si z odgovorom na zgornje nagradno vprašanje.

Dodatno, Ana Žontar Kristanc predstavlja odličen predlog za zdravo in lahko malico s sestavinami, ki predstavljajo popoln in uravnotežen obrok za vsakega aktivnega športnika. »Tokrat sem pripravila ajdovo brusketo s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko, ki vsebuje raznolike in bogate hranilne vrednosti. Je odlična hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo ter polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske mediteranske okuse,« dodaja avtorica kulinaričnega bloga Anina kuhinja.

Ana je ajdovi brusketi dodala tunino Rio Mare Natura, ki je primerna za vse, ki si želijo biti v formi in živeti lahkotno, ne da bi se s tem odpovedali dobremu okusu! Tunina v naravnem soku Rio Mare Natura ne vsebuje ogljikovih hidratov, vsebuje pa kar 22 g beljakovin na 100 g. V kombinaciji z ajdovo brusketo, pečenimi češnjevci in mocarelo je zato popoln dodatek z visoko vsebnostjo beljakovin, ki so ključnega pomena za učinkovitost pri športnih aktivnostih.

rio mare

Odpeljite svoje brbončice v harmonijo okusov z Aninim receptom in stecite V formo z Rio Mare na Rio Mare Parenzana Maraton. To je zagotovo eden izmed najlepših tekaških dogodkov na obali, zato ga to pomlad preprosto ne smete zamuditi. Poteka po čudoviti poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško – začne se v Kanegri, konča pa v Portorožu. Tekači bodo lahko tekli na 6 km, 13 km in 21 km, tako da bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi izkušeni ljubitelji teka. Če vas mika, da bi se nam 27. aprila pridružili na maratonu z najlepšim razgledom, odgovorite na spodnje nagradno vprašanje in se potegujte za startnino za Rio Mare Parenzana Maraton.

Celoten Anin recept za ajdovo brusketo s pečenimi češnjevci, mocarelo in tunino preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.